Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Apuseni

Dacă vrei să petreci o vacanță în Apuseni, ai la dispoziție multe activități și atracții. Poți vizita peșterile spectaculoase și pline de mistere ale zonei, cum ar fi Peștera Urșilor, Peștera Scărișoara sau Peștera Ghețarul de la Focul Viu. Poți admira formațiunile carstice și cascadele impresionante ale zonei, cum ar fi Cheile Turzii, Cheile Râmețului sau Cascada Vălul Miresei. Poți explora tradițiile și cultura locală a zonei, vizitând satele pitorești și muzeele etnografice ale zonei, cum ar fi Roșia Montană, Rimetea sau Muzeul Satului din Abrud.

Apusenii sunt un lanț muntos din Transilvania, care face parte din Carpații Occidentali. Numele lor înseamnă în română Munții Apusului sau Munții Soarelui Apunând. Cel mai înalt vârf este Vârful Bihor, din munții Bihor cu o altitudine de 1849 de metri. Apusenii au peste 400 de peșteri.

Dacă vrei să te relaxezi sau să te bucuri de natura apuseană, poți face drumeții sau ciclism prin peisajele montane variate și frumoase ale zonei, unde vei putea admira lacuri glaciare, pajiști alpine și păduri seculare. Poți face sporturi de iarnă în stațiunile montane ale zonei precum Arieșeni sau Vârtop. Poți savura gastronomia locală care combină influențe transilvane și bănățene și care include specialități precum bulzul cu brânză de burduf , ciorba de fasole cu ciolan afumat sau plăcintele cu brânză dulce și stafide.

Ghetarul de la Scarisoara sau Pestera Scarisoara cum i se mai spune este o pestera calcaroasa, care ascunde in ea cel mai mare ghetar subteran din Romania. Pestera este situata in comuna Garda de Sus din judetul Alba, iar numele de Scarisoara vine de la comuna denumita la fel, situata 16 kilometri mai jos si […]

Exit mobile version