Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Apollonia

Apollonia este un nume care a fost purtat de mai multe orașe antice din lumea mediteraneană, dedicate zeului Apollo. Unele dintre cele mai cunoscute sunt:

– Apollonia din Iliria, situată în sud-vestul Albaniei, pe malul râului Vjosë. A fost fondată în secolul al VI-lea î.Hr. de coloniști greci și a devenit un important centru comercial și cultural în epoca elenistică și romană. Aici se află ruinele unui teatru antic, un odeon, o agoră și un muzeu arheologic.

– Apollonia din Cirenaica, situată în nord-estul Libiei, pe coasta Mediteranei. A fost fondată în secolul al VII-lea î.Hr. de coloniști greci și a fost capitala regatului Cirenei până la anexarea sa de către Imperiul Roman. Aici se află ruinele unui templu al lui Apollo, un amfiteatru, o bazilică și o necropolă.

– Apollonia din Tracia, situată în nord-estul Greciei, pe coasta Mării Egee. A fost fondată în secolul al VI-lea î.Hr. de coloniști greci și a făcut parte din Liga Deliană și apoi din Imperiul Macedonean și cel Roman. Aici se află ruinele unei cetăți medievale construite peste orașul antic.

Dacă vrei să petreci o vacanță în una dintre aceste Apolonii antice, ai la dispoziție multe activități și atracții. Poți vizita siturile arheologice care îți vor dezvălui istoria și cultura acestor orașe vechi de peste două mii de ani. Poți admira peisajele naturale și frumusețea Mării Mediterane sau a Mării Egee. Poți explora tradițiile și gastronomia locală ale Albaniei, Libiei sau Greciei.

In ciuda situarii idilice la malul Marii Adriatice, in partea de nord a Greciei si in apropiere de Italia, Albania a ramas, pentru multi din noi, o tara corupta si periculoasa, la fel ca majoritatea tarilor din Balcani. Cu toate, acesta, Albania dispune de o multime de atractii de vizitat. Persoanele iubitoare de natura salbatica, […]

Exit mobile version