Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Ankara

Dacă vrei să petreci o vacanță în Ankara, ai la dispoziție multe activități și atracții. Poți vizita monumentele istorice și culturale ale orașului, cum ar fi Anıtkabir (mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk), Muzeul Civilizațiilor Anatoliene sau Templul lui Augustus și Roma. Poți admira arhitectura modernă și tradițională a orașului, precum și parcurile și grădinile sale frumoase. Poți explora muzeele orașului care îți vor arăta diversitatea culturală și artistică a Turciei, cum ar fi Muzeul Etnografic sau Muzeul de Artă Modernă.

Ankara este capitala Turciei și al doilea cel mai mare oraș al țării, după Istanbul. Se află în partea central-nordică a Anatoliei, la o altitudine de 938 de metri deasupra nivelului mării. Are o populație de aproximativ 5,8 milioane de locuitori. Orașul este un important centru politic, economic și cultural al Turciei.

Dacă vrei să te relaxezi sau să te bucuri de natura anatoliană, poți merge la lacul Eymir sau la pârtia de schi Elmadag, unde vei putea face baie sau sporturi nautice. Poți face o excursie în Parcul Național Kızılcahamam-Çamlıdere sau în Rezervația Naturală Karagöl-Sahara, unde vei putea admira peisaje variate și specii unice de faună și floră. Poți savura gastronomia locală care combină influențe turcești și anatoliene și care include specialități precum döner kebab (carne rotisată), mantı (plumute cu carne) sau baklava (foietaj cu miere și nuci).


Cappadocia, este o zona situata la sud de Ankara, cu formatiuni vulcanice spectaculoase. Dar, cele mai interesante sunt trasformarile facute facute de catre oameni pentru a deveni locuinte, biserici sau manastiri. In multe privinte, Capadocia parca seamana cu picturile lui Dali. Mica regiune aflata in inima Turciei (Cappadokia), dominata de Muntele Argaeus (astazi Erciyes Dagi […]