Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Alexandria

Alexandria este un oraș și un port din nordul Egiptului, situat pe coasta Mării Mediterane. A fost fondat în anul 331 î.Hr. de Alexandru cel Mare și a devenit un centru major al civilizației elenistice, rivalizând cu Atena ca importanță culturală și științifică. Aici s-a aflat Farul din Alexandria, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, și legendara Bibliotecă din Alexandria, care a adunat o colecție impresionantă de cunoștințe.

Dacă vrei să petreci o vacanță în Alexandria, ai la dispoziție multe activități și atracții. Poți vizita siturile arheologice care îți vor dezvălui istoria orașului, cum ar fi Coloana lui Pompei, Catacombele din Kom el Shoqafa sau Templul Taposiris Magna. Poți admira fortăreața Qaitbay, construită pe locul unde se afla Farul din Alexandria și care găzduiește acum un muzeu naval. Poți explora muzeele orașului care îți vor arăta diversitatea culturală și religioasă a orașului, cum ar fi Muzeul Național al Alexandriei sau Muzeul Greco-Roman.

Dacă vrei să te relaxezi pe plajă sau să te bucuri de natura marină, poți merge la Corniche (faleza) orașului sau la plajele din apropiere precum Montazah sau Maamoura. Poți face o croazieră pe Nil sau o excursie la Delta Nilului pentru a vedea frumusețea rurală a Egiptului. Poți savura gastronomia locală care combină influențe mediteraneene și orientale și care include specialități precum ful medames (fasole cu condimente), koshary (paste cu linte) sau bamia (tocanită de carne cu okra).


Alexandria reprezinta o adevarata perla a Teleormanului atunci cand vine vorba de turism, iar bucataria specifica acestei zone este renumita prin mancarea sa si data mai departe prin restaurante Alexandria pentru consistenta si gustul ei extraordinar. Pozitia acestei asezari aproape de Dunare si in sudul Campiei Romane a ajutat la transformarea Alexandrei intr-un important punct […]

Municipiul judetului Teleorman, Alexandria, este un oras plin de istorie care va va surprinde prin frumusetea sa. Desi zona Munteniei, in special Teleormanul nu sunt atat de bine cunoscute de turisti, sudul Romaniei va va surprinde cu peisajele sale. Alexandria este unul dintre orasele cele mai celebre din aceasta zona, presarat cu importante monumente care […]