Tunisia este o destinatie de vacanta indragita de foarte multa lume, datorita celebrelor obiective turistice Tunisia, dar si pentru peisajele sale unice, a plajelor deosebite, a luxului cu care isi intampina turistii cat si a istoriei fascinante ce se gaseste aici sub forma siturilor antice, cu toate ca aceasta tara are o clima arida pe tot parcursul anului. Situata in nordul Africii, Tunisia este cea mai mica tara din apropierea muntilor Atlas, intre Desertul Sahara si Marea Mediterana. Daca sunteti pasionati de istorie, Tunisia are una milenara, aici fiind intemeiate unele dinte primele asezari feniciene. Bogatia istorica este data de ruinele acestor asezari, cat si a asezarilor romane ce au urmat, a mozaicurilor ramase in urma diverselor civilizatii si a vestigiilor ramase in urma coloniilor franceze.
Locuri de vizitat in Tunisia
Odata ajunsi aici, intre atractiile Tunisiei, vi se va parea ca ati pasit intr-o cu totul alta lume si va veti deconecta cu totul de la viata dumneavoastra uzuala. Cultura este diferita, stilul de viata altul iar activitatile de zi cu zi, variaza de la vizitarea muzeelor si siturilor cu diverse colectii unice din intreaga lume, pana la plaja si sporturi acvatice, plimbari lungi si vizitarea imenselor piete de suveniruri, tocmai de aceea va trebui sa va documentati foarte atent inainte de plecare, pentru a alege exact un oras pe placul dumneavoastra (care fie sa poata oferi informatii culturale din belsug fie sa va poata oferi zile lungi si relaxante la plaja).
Obiective turistice Tunisia
Cartagina. Pe locul Cartaginei, inaintea tunisienilor, si-au lasat amprenta fenicienii, punii si romanii, ceea ce inseamna, dupa cum va puteti imagina ca orasul are o deosebita incarcatura istorica si, cu toate ca siturile sunt intr-o stare destul de rea, datorita trecerii timpului, Amfiteatrul Roman, Parcul Arheologic, Dealul Byrsa si Catedrala Sf. Luis inca se pot vizita.
Amfiteatrul El Djem. Aici se gasesc cele mai importante ruine romane din Africa, mai exact Amfiteatrul ce dateaza din secolul al treilea, pastrat in stare foarte buna pana in ziua de azi. Mai mare decat acesta, care este vizibil de la kilometri distanta, nu este decat Coloseumul din Roma si Amfiteatrul din Capua.
Kairouan. Un oras sacru al Tunisiei, Kairouan este al patrulea cel mai important centru al musulmanilor. In caz ca va pasioneaza aceasta religie si doriti sa invatati mai multe despre ea, aceasta este destinatia perfecta! Aveti grija numai, odata ajunsi aici sa respectati intr-u totul traditiile si regulile pentru a nu-i jigni. Principala atractie de aici este Marea Moschee situata din Sidi Oqba.
Lacul Chott El Djerid. Pentru pasionatii de aventura si experiente extreme, dupa Oaza Chebika, le propunem sa viziteze lacul sarat Chott El Djerid ce, datorita concentratiei mare de sare, poate fi in mare parte strabatut pe jos caci crusta sa este suficient de groasa pentru a va sustine.
Oaza Chebika. Daca ati vazut o oaza numai in filme, ei bine este timpul sa vedeti cum arata in realitate una! Numita si Castelul Soarelui, Oaza din Chebika este un loc parca ireal de verde si viu din mijlocul desertului arid.
Sidi Bou Said. Numit si orasul alb-albastrui acesta este unul dintre locurile destinate relaxarii infinite la plaja. Orasul este unul pitoresc cu alei inguste si curti mici pline de flori care isi intampina oaspetii cu Golful Tunis, unul dintre cele mai frumoase locuri din Tunisia.
Yasmine Hammamet. O statiune luxoasa cu hoteluri de top, strazi vaste umbrite de palmieri si restaurante recunoscute in intreaga lume, Yasmine Hammamet este cu siguranta o alegere perfecta pentru un concediu relaxant in care sa va rasfatati cu plaja, plimbari cu barca sau iahtul si bai in ape minerale.
Monastir. Tot o statiune luxoasa, extravaganda, Monastir este un fort arab vechi transformat in oras-port cu cafenele, restaurante, pizzerii si baruri din abundenta, toate scaldate in cele mai limpezi ape Tunisiene.
Sfaturi utile pentru calatorii in Tunisia
Nu este nevoie de viza pentru a pleca in vacanta in Tunisia, insa aveti nevoie de pasaport valabil cel putin sase luni, iar in ceea ce priveste banii, pe teritoriul Tunisiei se folosesc dinarii, insa este strict interzisa introducerea sau scoaterea acestora din tara, fiecare turist avand obligatia de a schimba banii mai ales la plecare, in orice alta moneda, in aeroport.
Desi nu este necesara vaccinarea, femeile gravide peste sase luni au nevoie de documente medicale originale. Retineti in momentul in care ati ajuns in Tunisia ca apa de la robinet nu este potabila, asadar beti numai apa imbuteliata, ceaiuri sau sucuri.
Din cauza zonei de desert acordati atentie protectiei solare, caci soarele arde foarte puternic la orele de varf si puteti face insolatii. Pentru a nu avea probleme cu autoritatile sau locuitorii oraselor, aveti grija ca imbracamintea sa fie una adecvata, mai ales atunci cand vizitati lacasuri de cult islamice.
Comments