Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In extremitatea nord-estica a Apusenilor, la poalele Mesesului, se afla un oras foarte bogat, din punct de vedere istoric: Zalau. Aici gasim una dintre cele mai vechi asezari din Romania, ruine ce au adus culturii moderne o sumedenie de artefacte, de la monede din aur, pana la ustensile dacice sau romane din lut, unele fiind datate inca din anul 4500 – 5000, inaintea erei noastre.

Orasul se afla, aproximativ, la jumatatea distantei dintre Cluj-Napoca si Satu Mare, dar si a celei dintre Oradea si Baia Mare. Din aceasta cauza, fiind un punct de tranzit important pentru aceste orase, gasim un numar mare de restaurante, de la specific italian, unguresc, ucrainean, dar si filipinez, dupa cum vom afla pe parcursul acestui articol.

Cat costa o masa in Zalau

Felul principal, la oricare dintre cele doua restaurante de mai sus, nu depaseste, in mod normal, 30 – 35 ron. De exemplu, o portie de paste cu somon la Atelier de Arome, de 400 gr, costa 32 ron. Desigur, putem gasi platouri de tip sharing sau alte preparate speciale ce pot ajunge si la 85 – 90 de ron.

Dar daca doriti un aperitiv, un fel principal si un desert, in functie de ce va comandati, nu ar trebui sa platiti mai mult de 60 – 70 ron, pentru o persoana, in oricare dintre cele doua restaurante.

Cele mai bune restaurante din Zalau

Avand o istorie bogata, nu este de mirare ca Zalaul este foarte diversificat din punct de vedere gastronomic. Putem gasi un numar destul de mare de restaurante, iar cele care ies in evidenta, din punct de vedere calitate-pret, sunt:

Atelier de Arome: “Atelier de Arome” este un restaurant bistro, la baza, dar are si produse mai putin sanatoase, dar gustoase, de tip fast-food. Meniul este bogat si prezinta, pentru fiecare gama, o optiune vegetariana. Recenziile pentru Atelier de Arome vorbesc de la sine, el fiind plasat pe primul loc si, va pot spune din experienta, ca mancarea in acest restaurant este foarte gustoasa.

Restaurant Saladina: Spre deosebire de “Atelier de Arome”, restaurantul Saladina pare a fi mai mult o afacere de familie. Interiorul prezinta elemente rustice, dar este foarte curat si bine organizat. Aici nu veti gasi burger sau pizza in meniu, ci supe, paste sau preparate din carne, proaspete. Desigur, au si cateva produse vegetariane, de la cartofi cu legume julienne, pana la gnocchi cu sos de smantana.

Comments

Exit mobile version