Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In Sudul muntilor Lotru, pe valea raului cu acelasi nume, se afla Voineasa, un sat resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Valcea, Oltenia, ce a fost atestat, pentru prima data, in anul 1520 si, desi are un numar destul de mic de locuitori, si anume aproximativ 1500, populatia sa creste considerabil in sezonul de iarna, aici gasindu-se peste 350.000 de locuri de cazare, ceea ce este incredibil pentru aceasta mica asezare din partea central-sudica a Romaniei.

Chiar daca un numar mare de turisti viziteaza Voineasa, industria gastronomica nu a fost diversficata prea mult. Practic nu exista restaurante in acest sat, doar cateva locatii de tip fast-food, iar, din aceasta cauza, majoritatea vizitatorilor aleg sa manance la pensiunile unde s-au cazat, acestea avand, de cele mai multe ori, cele mai bune recenzii. Mai mult decat atat, deoarece ne aflam in plina pandemie, multi dintre turisti nu doresc sa serveasca micul dejun, pranzul sau cine intr-un restaurant, ci prefera sa foloseasca serviciile culinare ale locurilor in care s-au cazat, acestea oferind, de cele mai multe ori, produse traditional romanesti.

Cat costa o masa in Voineasa

Voineasa este un sat incredibil de frumos, acesta situandu-se intre Muntii Lotrului si Capatanii, la fel ca si intreaga comuna, ce are in componenta sa obiective turistice precum Manastirea Cozia sau Pestera Muierii. Datorita potentialului turistic, preturile pot parea un pic mai mari fata de alte zone, mai ales in timpul sezonului de iarna.

Dupa cum s-a zis si mai sus, nu exista, de fapt, alte locuri unde va puteti savura mancarea impreuna cu familia, in afara optiunilor oferite de pensiuni. O masa in Voineasa, pentru doua persoane, poate costa intre 100 ron si chiar 200 ron, pensiunile profitand de faptul ca industria gastronomica a acestei zone este foarte limitata, din punctul de vedere al numarului de restaurante.

Cele mai bune restaurante din Voineasa

Din pacate, singurele restaurante care merita sa fie mentionate se afla in complexul pensiunilor din care fac parte. Printre ele am selectat cateva restaurante unde se mananca cel mai bine, dupa cum urmeaza:

Pensiunea Edelweiss: Un loc linistit, ce ofera servicii de cazare, dar si un restaurant cu recenzii foarte bune, ce va ofera posibilitatea de va consuma masa in spatele pensiunii, unde gradina bine ingrjita, construita special pentru turisti, va va lumina ziua si va va ajuta sa uitati de problemele pe care le aveti.

Maison Platanus: Cu privelisti superbe catre munti din toate directiile, fiind asezata langa rau, pensiunea Maison Platanus ajunge in topul preferintelor noastre. Dintre toate pensiunile din Voineasa, Maison Platanus este, de departe, cel mai bun loc de odihna, iar terasa restaurantului este situata exact langa un parau.

Hanul lui Traian: Exteriorul acestei cladiri ne duce cu gandul la o era de mult apusa, dar unde se observa, cu claritate, cum proprietarul a investit mult pentru a pastra stilul rustic al zonei. Hanul are la interior un restaurant, cu specific romanesc, unde va puteti lua masa impreuna cu familia, chiar in aceste timpuri, unde este limitat numarul de persoane in spatiile inchise.

Comments

Exit mobile version