Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Tulcea este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, el fiind fondat in secolul VII inaintea erei noastre, cu o cultura extrem de bogata datorita istoriei sale zbuciumate. In anul 15 d.Hr, Imperiul Roman a reconstruit orasul dupa ce l-au cucerit, iar dupa 500 de ani, Imperiul Bizantin a fost cel care si-a pus amprenta in arhitectura si cultura acestui loc. In ziua de astazi, Tulcea este un centru industrial important din Romania, portul sau fiind cea mai mare sursa de venituri, dar nu doar din pricina importurilor si exporturilor, ci si din industria de construire si reparere a vaselor.

Restaurante in Tulcea

Deoarece Tulcea este un port istoric din Romania, el prezinta un numar mare de restaurante cu specific pescaresc. Cu o populatie de aproximativ 75.000 de oameni dupa recensamantul din 2011, si cu un numar mare de turisti ce il viziteaza an de an, nu este de mirare ca a 2-a sursa de bani pentru economia orasului o reprezinta industria hospitaliera si cea horeca.

Restaurante Tulcea – Cat costa o masa in Tulcea

Desi se afla intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei, aflandu-se in apropierea Marii Negre, dar si a Deltei Dunarii, preturile din Tulcea sunt ceva mai mici fata de media nationala. Pentru o singura persoana, cu doar 25 ron, intr-unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Tulcea, si anume “Ca Odinioara”, puteti opta catre meniul zilei, care contine o ciorba, un fel principal dar si o bautura recoritoare. In aceasta comanda primiti o ciorba de fasole cu afumatura, ceafa de porc la gratar, cartofi prajiti si o salata de sfecla rosie.

Restaurante bune in Tulcea

Cele mai bune restaurante din Tulcea

Un lucru este cert: pe teritoriul Tulcei gasim o multime de restaurante, cu o varietate imensa de produse. Desigur, cel mai usor este sa gasim restaurante cu specific pescaresc, dar, totodata, exista si pizzerii italiene, locatii cu specific bistro sau chiar si restaurante de tip “All You Can Eat”.

Restaurant & Fish Bar Ivan Pescar Tulcea

Restaurant Ca Odinioara: Desi se afla de mult timp pe teritoriul orasului, restaurantul a fost redeschis, de curand, intr-o noua locatie, si anume pe Strada Viticulturii nr. 2. Cu o gama diverse de produse, restaurantul se afla in topul preferintelor celor din Tulcea, el primind, doar pe facebook, cateva mii de recenzii pozitive.

Restaurant & Fish Bar Ivan Pescar: Cu peste 2000 de recenzii pe google, daca doriti un restaurant cu specific pescaresc, Ivan Pescar este locul pe care trebuie sa il vizitati, avand preparate culinare proaspete din Delta Dunarii si Marea Neagra.

Restaurant La Liman: La Liman este un restaurant care ofera o game diverse de produse culinare, de la tochitura dobrogeana, ardei macedonesc, preparate din peste sau deserturi. Daca va aflati in Tulcea, nu ratati ocazia de a gusta preparetele delicioase pe care acest restaurant le ofera.

Comments