Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Gastronomia in Targoviste este una diversa, dar sunt putine persoane care aleg sa iasa la restaurante Targoviste. Exista nu mai putin de 5 piete in Targoviste, iar acest lucru ar trebui sa arate ca locuitorii sunt mai predispusi sa gateasca, decat sa iasa la un restaurant. Totusi, putem gasi cateva restaurante imprastiate de-a lungul orasului, dar numarul lor este cu mult mai mic fata de celelalte orase cu o economie similara.

Restaurant in Targoviste

Restaurante Targoviste – Cat costa o masa in Targoviste

Unul dintre cele mai vechi si iconice restaurante din Targoviste, care s-a reinventat recent, ofera supe si ciorbe la pretul de 16 ron, Burger Halloumi la 32 ron sau deserturi la 12 ron, cum ar fi mousse-ul de vanilie cu mar. Dar, daca optati pentru o varianta mai decenta, din punct de vedere pret / calitate, atunci va puteti astepta sa platiti, pentru o persoana, pana la 30 ron pentru o cina, pentru care veti primi o ciorba de perisoare, un macrou la gratar cu mamaliga, mujdei si o salata.

Restaurante in Targoviste

Cele mai bune restaurante din Targoviste

Din pacate, Targoviste nu este indeajuns de diversificat in privinta numarului de restaurante, dar, totusi, putem gasi cateva care au recenzii pozitive de la persoane care au vizitat localurile din Targoviste, iar cestea sunt:

Restaurant Centru Vechi: Desi este unul dintre cele mai vechi si, totodata, scumpe restaurante din Targoviste, ea reprezinta o locatie selecta ce se afla in centrul orasului si, pe langa bucatele alese, dispuneti de o zona special amenajata pentru copii, daca doriti sa nu fiti deranjati de acestia in timpul mesei.

Tower’s Pub Parc: Acest restaurant va ofera un meniu extrem de diversificat, unde putem gasi atat burgeri sau pizza, cat si gustari traditional mexicane, paste, supe, deserturi si multe altele. Motivul recomandarii acestui restaurant este unul simplu: aproape 2500 de recenzii cu o nota de 4.5.

Localuri in Targoviste

Despre orasul Targoviste

Situat in partea central-sudica a Romaniei, la trecerea dintre Campia Romana si dealurile Subcarpatilor, se afla Targoviste, cel mai mare si important oras din punct de vedere economic, administrativ si cultural din judetul Dambovita. Intre anii 1396 si 1714, Targoviste a fost cetatea de scaun pentru Tara Romaneasca, iar, astazi, el este doar al 27-lea oras ca marime din Romania, dar a fost favorizat din punctul de vedere al dezvoltarii economice, datorita proximatatii sale cu Bucurestiul, aflandu-se la o distanta de doar 80 de kilometri. A fost atestat ca oras in anul 1396, desi gasim, pe teritoriul sau, o multime de artefacte si sit-uri arheologice, care dateaza inca din perioada neolitica. Obiectele descoperite au fost expuse in muzeele locale din Targoviste, unde putem gasi podoabe si unelte geto-dacice, monede si alte lucruri ce apartin culturii dacice, vechi de aproximativ 2000 de ani.

Comments