Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Bucovina reprezinta, fara doar si poate, un factor important in gastronomia romaneasca, bucatele traditionale ce se gasesc in restaurante Suceava fiind extrem de gustoase. Acest aspect este completat de privelistile de poveste si peisajele unice pe care le puteti admira din oras si, cu siguranta, daca veti alege un restaurant cu specific traditional din Bucovina, nu veti fi dezamagit. Printre alimentele extrem de gustoase, pe care le putem sa le gustam la unul dintre restaurantele de nisa din Suceava, sunt: cighir bucovinean (drob de miel), ciorba radauteana, desi nu a aparut, initial, in aceasta zona, localnicii se lauda cu cea mai buna ciorba de acest gen din intreaga tara, clatite de bucovina, o budinca de clatite, ce contine smantana, sos de vanilie si scortisoara, tochitura bucovineana sau tocanita cu hribi.

Restaurant in Suceava

In partea de nord–est a Romaniei, in Bucovina, se afla Suceava, cel mai mare oras din judetul cu acelasi nume. Desi exista dovezi de asezari umane care dateaza inca din perioada paleolitica, dar si prin descoperirea unui oppidum dacic, prima atestare oficiala a avut loc in anul 1388, momentul in care acesta a devenit una dintre cele trei capitale ale Principatului Moldovei. Chiar daca orasul a fost construit intre doua cetati, si anume cea de la Scheia, care a fost distrusa in timpul domniei lui Alexandru Cel Bun, si cea a Sucevei, aceasta din urma reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Gura Humorului si din zona Sucevei. Ea a fost mentionata, pentru prima data, in anul 1388, cand voievodul moldovean Petru Musat a oferit un imprumut regelui Poloniei din acea perioada. Pana cand resedinta domneasca sa fie mutata la Iasi, in anul 1565, Cetatea Suceava a servit ca principala cetate de scaun a Principatului Moldovei.

Restaurante Suceava – Cat costa o masa in Suceava

Pretul unei mese in Suceava este destul de mare comparat cu restul tarii, iar acest lucru se datoreaza datorita nivelului scazut de dezvoltare al orasului. Lipsa unei infrastructuri puternice, a unei autostrazi moderne si, totodata, fiind izolati, mai mult sau mai putin, in partea de nord–est a tarii, Suceava, si majoritatea oraselor din Moldova, sufera din punct de vedere economic, prin inabilitatea de a accesa fonduri pentru dezvoltarea orasului.

Local mancare Suceava

De exemplu, unul dintre cele mai scumpe si vizitate restaurante din Suceava, ofera o tochitura bucovineana, de 500 de grame, indeajuns pentru doua persoane, cu 41 ron, in timp ce produsele mai fine, cum ar fi tentacule de caracatita cu crema de cartofi, va va costa aproximativ 38 ron pentru o singura persoana. O supa sau o ciorba in acest local, care va fi primul pe lista noastra de mai jos, va va costa minimum 16 ron si maximum 18 ron.

Cele mai bune restaurante din Suceava

Pentru a putea deservi o populatie ce depaseste, astazi, 100.000 de oameni, exista indeajuns de multe restaurante si localuri in Suceava. Dupa parerea noastra si a celor care au lasat recenzii pe site-urile de nisa, cele mai bune restaurante din Suceava sunt:

Restaurante in Suceava

Restaurant Centru Vechi: Desi preturile din acest loc pot parea, la prima vedere, un pic prea mari, calitatea produselor este una excelenta. Acest local are peste 1500 de recenzii si are, in medie, o nota de 4.5.

Urban Street and Food bar: Este foarte usor ca acest local sa fie confundat cu un fast-food, din cauza tipurilor de mancare oferite, dar acesta exceleaza in calitate. Pe langa burgeri si alte alimente de acest gen, restaurantul are, in meniul sau, si alte produse, precum omleta, carne la gratar si multe altele.

Comments