Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti restaurante Slatina si unde se mananca cel mai bine la restaurantele de top din Slatina la care preturile se numara printre cele mai mici din tara! Majoritatea restaurantelor de top din Slatina se afla in apropierea centrului vechi al acestuia, zona fiind dominata de cladiri istorice, in total 81 la numar, care formeaza patrimoniul istoric al orasului. Cladirile au fost construite intre anii 1860 si 1938, sunt intinse pe doua strazi, Lipscani si Mihai Eminescu, pe ambele parti, si prezinta o sumedenie de stiluri arhitecturale, cum ar fi neo-gotic, neo-romanesc, modern, art-nouveau, art-deco si altele.

Restaurante in Slatina

Restaurante Slatina – Cat costa o masa in Slatina

Slatina este, fara nici o urma de indoiala, unul dintre cele mai ieftine orase, cand vorbim despre oportunitati de petrecere a timpului liber. Asadar, majoritatea restaurantelor de aici practica preturi ce par, initial, a fi printre cele mai mici din intreaga tara. De exemplu, la un restaurant in Slatina de 4 stele din centrul orasului, un platou taranesc pentru 4 persoane costa doar 90 ron, acesta avand peste 1000 de grame de produse, cum ar fi sunca, kaiser, branza, rosii, zacusca de hribi, suvite pui, chiftelute, ceapa, salam chorizo si carnati. La acelasi restaurant din Slatina, o ciorba de legume costa 8 ron, in timp ce o supa de vacuta va va costa in jur de 10 ron.

Dulciuri restaurante Slatina

Cele mai bune restaurante din Slatina

Exista destul de multe restaurante in Slatina dar, dintr-un motiv sau altul, foarte putine dintre ele dispun de recenzii pozitive. Cele care ies in evidenta, prin prisma raportului pret / calitate, sunt:

Restaurant Celeste Ballroom & Dining: Situat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 20, acesta este printre singurele restaurante de acest gen ce ofera o priveliste panoramica, datorita pozitionarii sale: la etajul 5 in cadrul unui complex comercial, iar nota privind mancarea si serviciile este de 4.5 dupa cateva sute de voturi.

Restaurant Alena: Acesta este un restaurant cu specific traditional romanesc, situat pe Strada Streharet, nr 126 – 136, unde veti putea gasi cea mai buna ciorba de burta din oras, iar aceasta va va costa doar 11 RON.

Restaurant Blue Window: Daca doriti sa consumati fructe de mare si produse din peste proaspete, atunci trebuie sa va indreptati catre Strada Arcului nr. 49, la Restaurantul Blue Window. Acesta este recunoscut in oras ca avand cea mai buna mancare de tip mediteraneean din intreaga zona.

Restaurant in Slatina

Obiective turistice in Slatina

In Sudul Romaniei, pe partea de Est a raului Olt, unul dintre cele mai importante rauri din tara, cu o lungime de aproximativ 615 kilometri si cu un bazin hidrografic de peste 24.000 km2, in Muntenia, se afla Slatina, orasul de resedinta al judetului Olt. Desi orasul a fost atestat, in mod oficial, in anul 1368, pe teritoriul sau au fost descoperite diferite obiecte stravechi de o valoare inestimabila, cel mai bun exemplu fiind cel al tezaurului de monede geto-dacice, unul dintre cele mai mari de acest gen, cuprinzand aproximativ 6000 de astfel de piese.

Slatina este un oras cu un caracter industrial puternic, el fiind responsabil de aproximativ 80% din PIB-ul judetului Olt. Cu toate acestea, istoria si cultura orasului este extrem de bogata, la fel ca in majoritatea oraselor din Romania.

Cele mai importante obiective turistice din Slatina sunt: Cofetaria „La Atletul Albanez”, cea mai veche firma privata din Romania, ce isi are bazele inca de la inceputul secolului al XX-lea; Muzeul Judetean Olt, contine exemple atat de istorie, cat si de arta populara, expozitia cea mai importanta fiind reprezentata de piese valoroase din epoca paleoliticului; Biserica Trotitei, construita in 1645, ea este cea mai veche cladire din Slatina; Catedrala din Slatina; Padurea Sreharet; Schitul Streharet; Manastirea Clocciov si multe altele.

Comments