Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Din punct de vedere gastronomic, Sfantu Gheorghe nu dispune de o cultura foarte bogata. Desi putem gasi restaurante Sfantu Gheorghe traditional romanesti pe teritoriul orasului, majoritatea localurilor ofera bucate din cultura vecinilor din Vest. Bucataria maghiara este cea care domina gastronomia orasului. Asadar, din pacate, foarte multe restaurante din Sfantu Gheorghe ofera meniul si informatii privind restaurantul lor doar in limba maghiara ca si restaurantele din Miercurea Ciuc dealtfel.

Restaurant in Sfantu Gheorghe

Cat costa o masa in Sfantu Gheorghe

Preturile din Sfantu Gheorghe sunt, adeseori, mai mari pentru turisti decat pentru localnici. Este greu sa puteti combate aceasta practica dar, desigur, o puteti face prin a alege doar restaurantele care expun preturile in mod clar. In mod normal, o masa la restaurante in Sfantu Gheorghe, pentru doua persoane, poate sa va coste intre 50 si 80 ron.

Restaurante in Sfantu Gheorghe

De exemplu, la unul dintre cele mai vizitate restaurante din oras, si anume la Pivnita Sfantu Gheorghe (Szentgyorgy Pince), un platou cu specialitati secuiesti va poate costa aproximativ 30 ron, iar acesta contine salata de vinete, zacusca, pasta de carnati, pasta de pastrav afumat, paine prajita si legume. Dar, daca doriti ceva mai sofisticat, aici puteti opta si pentru foie gras, unde veti primi si dulceata de ceapa rosie, o portie de 200 de grame costand 50 ron.

Restaurante Sfantu Gheorghe

Datorita istoriei si pozitionarii sale, nu este de mirare faptul ca bucataria maghiara este cea care domina gastronomia orasului. Chiar si asa, exista mai multe restaurante in Sfantu Gheorghe, existand destul de multe optiuni pentru a va satisface poftele. Conform recenziilor gasite in mediul online, putem spune ca cele mai bune restaurante din Sfantu Gheorghe sunt:

Szentgyorgy Pince: Acesta este unul dintre cele mai vechi restaurante din Sfantu Gheorghe, cladirea apartinandu-i, in trecut, lui Potsa Jozsef, un intelectual si un important om politic ale acelor vremuri.

Hunyadi Csarda: Pe strada Ciucului nr. 170 gasim acest restaurant cu specific unguresc, unde veti gasi cea mai buna ciorba de gulas din intreaga zona.

Situat intre Muntii Baraolt si Muntii Bodoc, Sfantu Gheorghe este orasul de resedinta al judetului Covasna si este pozitionat in centrul tarii, in regiunea Transilvania. El este strabatut de Raul Olt, unul dintre cele mai importante rauri din tara noastra, el izvorand din Muntii Giurgeu, din Carpatii Orientali, varsandu-se langa Turnu Magurele, la Islaz. Desi este un oras pozitionat in centrul Romaniei, populatia sa este compusa, in mare parte, de catre populatia ungara. Aproximativ doua treimi dintre cei 60.000 de locuitori ai orasului sunt unguri, in timp ce doar 20% sunt romani.

Obiective turistice in Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, prima atestare oficiala avand loc in anul 1332, aici regasindu-se o multime de obiective turistice, precum Cetatea Sfantu Gheorghe, o biserica ce a fost construita in secolul al XIV-lea, dar care a suferit mult de-a lungul anilor, fiind distrusa in 1661 de catre otomani, dar si de 3 cutremure ce au avut loc in 1728, 1738 si, respectiv, 1802.

Biserica ortodoxa care poarta numele sfantului dupa care a fost numit si orasul, este un punct cu o semnificatie importanta pentru cultura acestor meleaguri, ea fiind construita la finalul anului 1872.

Totodata, exista mai multe obiective turistice in Sfantu Gheorghe care merita mentionate: „Casa cu Arcade”, Palatul Beor, Biblioteca Judeteana Covasna, Galeria de Arta „Gyarfas Jeno” (in trecut a gazduit fostul tribunal, construit in 1870), Muzeul National Taranesc, cladirea Primariei Municipale, Monumentul Ostasului Roman, Bustul lui Aaron Gabor, Bustul lui Nicolae Balcescu, Muzeul Carpatilor Rasariteni, Parcul Elisabeta si multe altele.

Comments