Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Gastronomia din Resita este puternic influentata de catre culturile ce le gasim in Vestul Romaniei, si anume de catre Ungaria si Serbia. Descoperiti restaurante Resita pentru ca orasul este, intr-un mod sau altul, impartit in doua, datorita pozitionarii zonei industriale si a triajului. La Nord de acesta gasim un numar destul de mare de restaurante in Resita si oportunitati de petrecere a timpului liber, dar, la Sud, unde centrul vechi al orasului ne trimite intr-o calatorie in trecut, regasim cele mai multe si bine cotate lacasuri de acest gen.

Restaurante in Resita

Resita reprezinta municipiul de resedinta al judetului Caras-Severin, cu o populatie de aproximativ 75.000 de oameni, orasul fiind atestat, pentru prima data, in anul 1673, desi pe aceste meleaguri putem gasi urme de locuire ce dateaza inca din perioada neolitica, dacica si romana. Acest oras detine cel mai vechi centru siderurgic din Romania, acest lucru ajutand orasul sa se extinda si sa se dezvolte in mai multe ramuri.

Restaurant in Resita

Restaurante Resita – Cat costa o masa in Resita

Desi nu este un oras foarte intins, dar cu o istorie industriala bogata si cu o densitate de oameni destul de mare pentru Romania, putem gasi restaurante pentru orice buzunar. Desigur, datorita pandemiei este posibil ca multe dintre ele sa ofere doar servicii de comenzi online sau telefonice, dar acest lucru se poate schimba in functie de evolutia sau involutia virusului. O tocanita clasica romaneasca va va costa aproximativ 25 ron, in timp ce o supa oscileaza, la fel ca-n multe alte orase din tara, intre 10 si 15 ron.

Restaurant Del Centro Resita

Cele mai bune restaurante din Resita

Intr-adevar, in Resita exista multe restaurante unde ne putem alinta glandele gustative, dar sunt putine cele care au recenzii bune. Majoritatea s-au adaptat noii realitati si ofera, chiar daca in trecut nu o faceau, oportunitatea de a livra mancarea acasa la dumneavoastra. Dupa parerea noastra, cele mai bune restaurante din Resita sunt:

Casa Banateana: Pe strada Minda nr. 30 din Resita gasim Casa Banateana, un restaurant ce a ramas identic, din punct de vedere al designului interior, de la momentul inaugurarii sale. Totusi, mancarea pe care bucatarii o gatesc aici este extrem de gustoasa, iar preturile sunt mai mult decat accesibile.

Del Centro: Del Centro se afla pe Strada Randul 3, iar aici puteti gasi, fara indoiala, cea mai buna pizza din oras, si nu numai. Toate produsele lor sunt foarte proaspete si delicioase. O supa crem de linte rosie cu lime si curry costa 13 RON.

Coda Vinci Terasa Trandafirul: Acesta se afla pe Bulevardul Muncii nr. 5 din Resita, fiind un loc linistit, de tip open-space, unde majoritatea oamenilor lauda experienta culinara pe care au avut-o aici. Daca va aflati in Resita si doriti sa mancati intr-un loc cu preturi decente, atunci, fara nici un strop de indoiala, Terasa Trandafirul este restaurantul pe care trebuie sa il vizitati.

Comments