Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Din punct de vedere gastronomic, Ploiestiul sau „Ploesti”, cum era stiut inainte de instaurarea regimului comunist in Romania,  este destul de diversificat, aici regasindu-se atat restaurante Ploiesti cu produse culinare grecesti, cum ar fi Taverna Greceasca Dionysos, dar si unele care au o istorie bogata, fiind de mult timp pe aceste meleaguri, cum ar fi Restaurantul Pub Ok, care, in trecut, era cunoscut ca Restaurantul Bulevard.

Restaurante in Ploiesti

La doar 56 de kilometri de Nordul Bucurestiului se afla Ploiesti, orasul de resedinta al judetului Prahova. Cu o populatie de peste 200.000 de locuitori si o impresionanata colectie de obiective turistice, nu este de mirare ca Ploiestiul, desi, la baza, este un oras industrial, fiind pe primul loc, dupa capitala Romaniei, in privinta valorii industriale realizate, el a capatat o curiozitate din punct de vedere turistica. Pe langa cele 11 muzee gasite in oras, putem aminti de: Halele Centrale, Casa Radu Stanian, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Palatul Politico-Administrativ, supranumita „Casa Alba”, Palatul Culturii dar si Casa de Cultura a Sindicatelor.

Restaurant in Ploiesti

Restaurante Ploiesti – Cat costa o masa in Ploiesti

Avand o varietate foarte mare de specifice culinare, putem gasi, practic, orice tip de mancare dorim, preturile variind si ele destul de mult. De exemplu, la Restaurantul Pub Ok, care are o nota de 4.3 la aproximativ 1.000 de recenzii, o ciorba de burta sau de gulas are pretul de 15 ron, in timp ce o ciorba taraneasca de legume cu orez sau o supa crema de legume costa doar 7 ron. Dar, pentru doua persoane, nu ar trebui sa cheltuiti mai mult de 100 ron, daca optati pentru cel putin doua feluri de mancare. La restaurantul Nabucco, de exemplu, cu doar 25 ron puteti opta catre un meniul zilei, unde veti primi, la felul 1, o ciorba la alegere, iar la felul 2 este reprezentat de recomandarea bucatarului.

Restaurant Akua Garden

Cele mai bune restaurante din Ploiesti

Deoarece este un oras puternic industrializat inca din perioada comunista, multe afaceri de familie au fost dezvoltate in Ploiesti, mai ales in domeniul gastronomic. Chiar daca gasim un numar mare de restaurante in Ploiesti, putine sunt cele care ies la suprafata si merita mentionate.

Restaurant Nabucco: Aflat pe Bulevardul Republicii nr. 307, intr-o locatie frumoasa, Restaurantul Nabucco ne imbie cu mirosurile deosebite pregatite de bucatarii lor. Ei au unul dintre cele mai diversificate meniuri, iar, daca veti accesa site-ul lor, veti vedea ca acesta are in componenta sa 42 de pagini, demonstrand punctul de vedere de mai devreme.

Restaurant PUB Ok: Acesta este unul dintre cele mai vechi restaurante din Ploiesti si, desi a suferit schimbari de-a lungul anilor, ofera aceeasi calitate in privinta bucatelor alese si a serviciilor oferite.

Akua Garden: Akua Garden este unul dintre cele mai moderne si noi restaurante din Ploiesti. Acesta are o capacitate de 200 de locuri; chiar si cu noile reguli legate de pandemie, el poate gazdui peste 60 de oameni. Acesta este un restaurant de tip high-class si promite sa va ofere cele mai gustoase preparate din Ploiesti, si nu numai.

Comments