Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Desi orasul Piatra Neamt este un punct turistic important din Nord-Estul tarii noastre, nu putem gasi o gama prea larga de restaurante Piatra Neamt, bistro-uri, cafenele sau terase de unde sa putem alege mai multe tipuri de mancaruri, cunoscute sau noi, dar gasim, totusi, o multime de obiective turistice, cum ar fi muzee sau cetati dacice, cum ar fi Cetatea Dacica de la Batca Doamnei.

Restaurante Piatra Neamt

In Nord-Estul Romaniei, pe valea Bistritei, se afla Piatra Neamt, orasul de resedinta al judetului Neamt. Aici se afla cele mai vechi urme de asezare umana, si anume in Poiana Cresului, ce dateaza inca din perioada mezolitica, avand 14.000 de ani vechime. Cu o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori si fiind situat intr-un bazin intramontan, intre culmile Pietricica la Sud-Est, Cozla la Nord, Cernegura la Sud-Vest, Carloman la Nord-Vest si Batca Doamnei la Sud-Vest.

Restaurante in Piatra Neamt

Restaurante Piatra Neamt – Cat costa o masa in Piatra Neamt

Preturile oscileaza destul de mult, restaurantele din Piatra Neamt, mai ales cele din zonele turistice avand, de cele mai multe ori, preturi la nivel dublu fata de altele din oras. Totusi, putem gasi chiar si unele locuri cu preturi decente. De exemplu, in Piata Garii, de unde telegondola ne poate duce catre culmile muntilor, exista o “Clatitarie”, unde preturile sunt mai mult decat accesibile. De exemplu, o salata cu piept de pui specifica locatiei costa aproximativ 16 ron, o clatita cu somon va costa aproximativ 26 ron, iar cele dulci, de unde puteti alege intre diferite dulceturi si creme de ciocolata, va va costa intre 13 si 15 ron.

Restaurant Crepes Piatra Neamt

Cele mai bune restaurante din Piatra Neamt

Piata Berarilor: Aceasta locatie este una dintre cele mai vechi din Piatra Neamt, avand, in total, aproape 2000 de recenzii pe Internet. Aici putem gasi preparate precum burgeri, coaste de porc marinate in bere, diferite tipuri de pizza si multe altele. Totodata, aici veti gasi o colectie imensa de tipuri de beri, de acolo venind numele “Piata Berarilor”.

Crepes: Desi aceasta este, in teorie, o “clatitarie”, aflata intr-una dintre cele mai aglomerate zone din Piatra Neamt, ea ofera pentru clientilor sai mai multe modalitati de a isi crea farfuria perfecta. Aici putem gasi clatite cu somon, cu pui, cu diferite tipuri de salate, dar si clatite cu Finetti, banane, diferite dulceturi, crema de vanilie si multe altele. Daca veti ajunge vreodata la telegondola din Piatra Neamt, nu uitati sa incercati unul dintre preparatele lor, facandu-va, astfel, mai usor, drumul catre masivul Pietricica.

Mastro Titta Pizza: Desi acest loc ofera, in meniul sau, doar pizza, are o nota de 4.7 si reprezinta cel mai bine cotat restaurant din oras. Peste 95% dintre recenzii sunt pozitive si multe persoane se refera la “Mastro Titta” ca fiind cea mai buna pizza din oras.

Comments