Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Oradea este un oras ce a fost modelat, in mare parte, de catre Imperiul Austro-Ungar, iar acesta este motivul pentru care arhitecturile de tip art nouveau si baroc sunt cele care domina peisajele. Avand o populatie de peste 200.000 de locuitori si aflandu-se in partea de Nord-Vest a tarii, Oradea este, de departe, cel mai important oras din judetul Bihor, dar si din Crisana. Celebra statiune balneara “Baile Felix” se afla la 8 kilometri de oras, in timp ce “Baile 1 Mai” se afla la doar 4 kilometri distanta.

Restaurante Oradea

Crisul Repede, un rau ce se varsa in Tisa, pe teritoriul Ungariei, traverseaza orasul Oradea si, oferind niste privelisti deosebite, nu este de mirare ca majoritatea restaurantelor din Oradea cu servicii de inalta calitate se afla de-a lungul acestui rau. Desigur, exista astfel de oportunitati de petrecere a timpului liber si in afara zonei pe care o domina Crisul Repede, cum ar fi restaurantul Allegria, ce ofera un interior ultra-modern si servicii de inalta calitate.

Restaurante Oradea – Cat costa o masa in Oradea

Pretul pentru o masa in Oradea este mai ridicat fata de alte orase, asta datorita vecinatatii sale imediate cu Ungaria si, implicit, numarului mare de oameni care tranziteaza orasul. De exemplu, la unul dintre cele mai vizitate restaurante in Oradea, si anume “Rosecas”, o portie de paste va poate costa peste 30 ron, in timp ce un muschi de vita angus cu legume, de 500 grame, va poate costa pana la 80 ron. Dar, cu siguranta, pot fi gasite si unele restaurante la marginea orasului, care practica preturi mai mici, ele axandu-se pe localnici si nu pe turisti.

Mancare restaurant Piata 9 Oradea

Totusi, un lucru pare sa fie prezent in majoritatea restaurantelor din Oradea, ceea ce pare a fi rar pentru Romania: o calitate superioara a mancarurilor indiferent de locul ales. Chiar daca preturile par, la prima vedere, un pic prea mari, ele sunt sustinute de calitatea superioara a serviciilor si, desigur, a alimentelor servite.

Cele mai bune restaurante din Oradea

Este destul de greu sa recomandam doar unul sau doua restaurante Oradea, deoarece avem cateva zeci cu recenzii care nu sunt doar bune, ci foarte bune. Dar, daca ar fi alegem trei dintre ele, putem aminti despre:

Restaurant Rosecas: Aflat in centrul orasului, Rosecas a devenit, la scurt timp dupa ce a fost deschis publicului, unul dintre cele mai indragite restaurante din Oradea. Acesta va ofera un meniu extrem de bogat, cum ar fi cu produse cu specific romanesc, unguresc, francez si italian.

Mancare restaurant Rosecas Oradea

Restaurant Allegria: Acesta se afla in centrul orasului, la Nord de raul Crisul Repede, iar majoritatea oamenilor din zona lauda calitatea supelor regasite in meniu. Precum majoritatea restaurantelor din Oradea, Allegria ofera un meniu complex si, totodata, o atmosfera placuta si moderna, in inima orasului din care face parte.

Mancare restaurant Allegria Oradea

Piata 9: Acesta nu este unul dintre cele mai inovative si creative locatii din Oradea, ci si din Romania. Aici a fost interpretat modelul de “Food Hall”, unde putem gasi atat steak-uri, cat si burgeri sau deserturi, dar care ofera, totodata, posibilitatea de a comanda produse de tipul “ready to cook” sau “ready to eat”, la un pret mai mic. Practic, ei ofera ingredientele necesare pentru ca dumneavoastra sa va gatiti produsele acasa sau, daca doriti, sa asteptati la una dintre mese, unde va veti consuma masa dupa ce bucatorul din “Piata9” va prepara meniul.

Comments