Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Gastronomia din Tinutul Secuiesc urmeaza aceleasi caracteristici ca majoritatea satelor si oraselor din aceasta zona, cu influente puternice maghiare, printre care mentionam restaurantele din Sfantu Gheorghe. Desigur, gasim si bucate traditionale romanesti, deoarece ele, adeseori, se suprapun cu cele din traditiile maghiare, culturile noastre intersectandu-se de sute de ani istoria comuna pe care o avem.

Restaurante Miercurea Ciuc

Cat costa o masa in Miercurea Ciuc

In Miercurea Ciuc gasim atat localuri cu specific local, dar si restaurante cu specific italian, de exemplu. Facand o medie intre mai multe restaurante din Miercurea Ciuc, aflam ca, de fapt, preturile sunt destul de ridicate pentru aceasta zona a Romaniei, dar ele sunt justificate de potentialul turistic pe care il are orasul. Asadar, in timp ce o supa va poate costa oriunde intre 16 si 22 de ron, pentru o ceafa la gratar cu cartofi natur veti plati 30 ron.

Mancare buna in Miercurea Ciuc

Obiective turistice Miercurea Ciuc

Pe Valea Oltului, in inima tinutului secuiesc, gasim cea mai mica resedinta de judet din Romania, si anume Miercurea Ciuc. Dintre cei 40.000 de locuitori ai sai, majoritatea sunt de origine maghiara, ei reprezentand peste 80% din populatie, in timp ce doar 18% sunt romani. Datorita microclimei specifice zonei, in special efectul bazinului Ciucului de mijloc, aerul rece nu poate fi dispersat, iar acest lucru duce ca temperaturile sa fie cu mult sub media nationala, Tinutul Secuiesc fiind stiut, de catre localnici, ca fiind „Mica Siberie”. Adeseori, temperaturile pe timpul iernii pot ajunge si la -30° C, deoarece straturile de aer rece, ce nu pot fi dislocate, se suprapun si produc, pe langa o atmosfera tipic polara, o ceata deasa ce poate persista chiar si cateva zile.

Obiective turistice in Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc este cea mai mica resedinta de judet din Romania, care a fost mentionata, pentru prima data, intr-un document oficial, in anul 1558. Aici s-a nascut marele pictor maghiar Imre Nagy, care s-a intors in satul lui natal dupa ce a studiat in Budapesta, la Academia de Arta. In ziua de astazi, casa unde acesta a locuit a fost transformata intr-o expozitie ce contine lucrarile artistului, iar, mai mult decat atat, osemintele lui Imre Nagy sunt si vor ramane, pentru totdeauna, in peretele atelierului unde acest lucra. Totodata, pe teritoriul orasului, putem vizita urmatoarele obiective turistice in Miercurea Ciuc: Castelul Miko, Biserica romano-catolica Sfanta Cruce, Biserica Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel, Muzeul Oltului si Muresului Superior, fosta cladire a Consiliului Judetean si Palatul Justitiei, ambele construite in stil eclectic, Cimitirul Eroilor, Monumentul Eroului Roman si multe alte obiective turistice de vizitat.

Restaurante in Miercurea Ciuc

Restaurante Miercurea Ciuc

Nu a fost usor sa alegem ce restaurante in Miercurea Ciuc va putem recomanda, asta din cauza ca multe dintre ele fie nu dispun de indeajuns de multe recenzii, fie nota este una mult prea mica. Dupa parerea noastra, cele mai bune restaurante din Miercurea Ciuc sunt urmatoarele:

Gosser Pub: El are cel mai mare numar de recenzii, si anume peste 1200 la numar, facandu-l cel mai vizitat restaurant din Miercurea Ciuc. Cu o nota foarte buna de 4.5, Gosser Pub se afla, de departe, in topul preferintelor pentru localnici.

San Gennaro: Deschis in anul 2004 de catre doi italieni ce s-au stabilit in Romania, San Gennaro a devenit, de-a lungul anilor, parte din cultura orasului. Daca doriti sa gustati din bucatele alese italiene, atunci San Gennaro este locul pe care trebuie sa il vizitati!

Comments