Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Din punct de vedere gastronomic, nu cred ca este posibil sa gasim o diversitate de produse mai mare decat cea din Mamaia. Aici au fost deschise, in ultimii ani, extrem de multe restaurante Mamaia si localuri care servesc mancare, de la Satul de Vacanta, care ofera bucate traditionale din fiecare regiune a Romaniei, pana la terase si vanzatori ambulanti.

Restaurante Mamaia – Cat costa o masa in Mamaia

Nu este de mirare faptul ca Mamaia este, cel mai probabil, cea mai scumpa zona din Romania. Preturile de aici ajung, de foarte multe ori, sa le eclipseze chiar si pe cele din alte zone turistice des vizitate de catre romani. Asadar, daca mergeti la un restaurant in Mamaia, decent, de minimum 3 stele, puteti plati de la 25 si pana la 50 ron doar pentru o supa. Mai mult decat atat, in medie, o masa pentru doua persoane la un restaurant va va costa minimum 100 ron, preturile putand sa ajunga mult mai sus, in functie de serviciile pe care le doriti.

Cele mai bune restaurante din Mamaia

Datorita numarului mare de localuri din Mamaia, a trebuit sa facem o lista cu peste 10 restaurante, de unde, conform recenziilor primite, am ales doar cateva pe care noi le consideram a fi cea mai buna solutie, din punctul de vedere al raportului dintre pret si calitate, iar acestea sunt:

Restaurant On Plonge Junior: In partea de Sud a statiunii, in vecinatatea orasului Constanta, se afla On Plonge Junior, un hotel-restaurant ce exceleaza din toate punctele de vedere. Acesta va ofera privelisti de neuitat ce vor fi acompaniate, intotdeauna, de bucate bine alese, gatite de unii dintre cei mai buni bucatari din tara. Specificul acestui restaurant este unul pescaresc, axat, in principal, pe fructe de mare proaspete.

Blue Acqua Restaurant: Desi, in mod normal, noi alegem sa promovam afaceri de familie, de data aceasta am ales un restaurant al carui concept a fost extins si in alte orase ale tarii. Daca ati fost in Mamaia, cu siguranta ati pasit pragul restaurantului Blue Acqua si intelegeti ca, desi mancarea nu exceleaza, ea este, intotdeauna, consistenta si nu va va dezamagi.

Atractii turistice in Mamaia

Mamaia este cea mai vizitata statiune de pe litoralul romanesc, cu un aspect unic pentru aceasta parte a coastei Marii Negre, avand o lungime de 8 kilometri si o latime de doar 300 de metri. Constructiile, pentru statiunea pe care multi o vizitam in fiecare an, au inceput in anul 1920, imediat dupa terminarea Primului Razboi Mondial si au marcat inceputul dezvoltarii industriei de turism din Romania. Cu toate acestea, abia la sfarsitul anilor 1960 s-a inaugurat primul hotel de pe aceasta parte a litoralului. Mai mult decat atat, de-a lungul timpului, in Mamaia au fost deschise mai multe servicii ce aveau ca scop introducerea mai multor metode de petrecere a timpului liber.

Cele mai importante atractii turistice din Mamaia sunt reprezentate de catre Satul de Vacanta, Aqua Magic, Telegondola si Lacul Siutghiol. Mamaia a avut, cu siguranta, cel mai mare influx de bani dintre toate statiunile litoralului romanesc.

Satul de Vacanta a fost creat, initial, ca un complex de restaurante, dar el a devenit, de-a lungul timpului, mult mai mult. In ziua de astazi, el poate oferi toate serviciile de care aveti nevoie intr-o vacanta de vis. De la cabanele rustice unde va puteti caza, pana la cele 31 de restaurante, fiecare dintre ele reprezentand o singura regiune din Romania, promovand, astfel, istoria culinara a zonei respective.

Aqua Magic este cel mai mare si cel mai modern parc acvatic de pe intreaga coasta, cu o suprafata de peste 27.000 de m2, unde gasim o sumedenie de modalitati de petrecere a timpului liber, de la piscine, tobogane, restaurante, baruri, parcuri de joaca special amenajate pentru copii, si mult altele.

Telegondola a fost inaugurata in anul 2004 si rolul ei este acela de a face legatura intre celebrul Cazino si Hotelul Perla.

Lacul Siutghiol este folosit, indeosebi, pentru sporturile nautice, dar si pentru relaxare, datorita restaurantului ce il gasim pe insula calcaroasa din mijlocul masei de apa.

Comments

Exit mobile version