Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Datorita istoriei sale zbuciumate, si fiind influentati de-a lungul timpului de popoarele cuceritoare, in judetul Ilfov putem gasi o varietate foarte mare in privinta gastronomiei. In ziua de astazi, totusi, datorita industrializarii masive pe care zona a suferit-o si nu numai, tipurile de restaurante Ilfov pe care le gasim par a fi aceleasi indiferent unde ne aflam in judet. In schimb, ceea ce pare sa fluctueze destul de mult sunt preturile.

Aflat in centrul Campiei Romane, judetul Ilfov este, de departe, cel mai mic ca suprafata din Romania, care inconjoara capitala tarii noastre. Acesta a suferit multe schimbari de-a lungul anilor, in 1981 el fiind impartit in mai multe judete: Giurgiu, Dambovita, Ialomita si Calarasi. Dar, in anul 1997, un proiect de lege a dus la reinfiintarea judetului, iar acesta a ajuns sa cuprinda urmatoarele orase: Buftea (resedinta), Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Magurele, Popesti-Leordeni si Pantelimon.

Din punctul de vedere al infrastructurii, el este cel mai dezvoltat si diversificat din tara, datorita proximitatii sale cu Bucuresti. Dar, totodata, pe teritoriul sau gasim foarte multe locuri splendide, cum ar fi cateva rezervatii naturale: Scrovistea sau Rezervatia Naturala Complexa Snagov.

Scrovistea: In anul 2007, Scrovistea a devenit un sit de importanta comunitara, pentru a putea proteja si conserva habitatul natural si speciile de fauna si flora din zona. Pe teritoriul sau gasim: Paduri dacice de stejar si carpen, paduri aluviale, paduri ripariene mixte, lacuri distrofice, lacuri eutrofe naturale, iazuri si multe altele.

Rezervatia Naturala Complexa Snagov: Acesta cuprinde, in mare parte, Lacul Snagov si Padurea Snagov. Lacul este unul liman fluviatil si cuprinde, pe langa altele, o serie de specii de fauna si flora unice in intreaga lume.

Restaurante Ilfov – Cat costa o masa in Ilfov

Daca ar fi sa excludem Bucurestiul, atunci observam ca in Buftea o masa ajunge sa fie la jumatate de pret fata de una similara in Otopeni. Datorita aeroportului din zona, preturile sunt extrem de mari, spre deosebire de restul judetului. Asadar, o masa pentru doua persoane la restaurante in Buftea va va costa undeva in jurul a de 60 ron, in timp ce in restaurante din Otopeni puteti plati, pentru aceleasi produse, de doua ori sau, uneori, chiar si de trei ori mai mult, dar trebuie sa specificam ca aceasta practica are loc doar in apropierea aeroportului.

Cele mai bune restaurante din Ilfov

Dintre toate cele 8 orase din judetul Ilfov, noi am ales sa studiem resedinta de judet, Buftea, si Otopeni, orasul cu cel mai mare aeroport din tara. Totusi, nu ne vom axa pe restaurantele din apropierea aeroportului, deoarece acestea sunt, dupa cum s-a spus si mai sus, mult mai scumpe si nu reflecta un raport decent pret – calitate.

Restaurant La Iancu: Pe Strada 23 August nr. 2 din Otopeni, gasim restaurantul La Iancu, un local ce are peste 2000 de recenzii si o nota de 4.5. Preturile de aici sunt extrem de accesibile, iar restaurantul le eclipseaza pe multe altele din zona datorita calitatii alimentelor, el oferind un meniu complex demn de secolul XXI.

Pizzeria La Nae: Buftea, din pacate, nu dispune de atat de multi oameni care sa ii tranziteze teritoriul. Din aceasta cauza, Pizzeria La Nae este singurul local pe care putem sa il recomandam, deoarece este singurul ce a depasit cateva sute de recenzii, cu o nota de 4.6. Acesta se afla pe Strada Garii nr. 336 din Darza, o mica asezare din imediata apropiere a orasului.

Comments

Exit mobile version