Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In partea de Sud a Romaniei, la granita cu Bulgaria, gasim restaurante Giurgiu, orasul de resedinta al judetului cu acelasi nume. Influentele gastronomice cele mai mari pe care aceasta zona le primeste sunt, desigur, din partea vecinilor din Sud, si anume a Bulgariei. Dar, chiar si asa, tipurile de mancaruri pe care le gasim in aceasta parte a Romaniei sunt similare cu cele traditionale romanesti, deoarece cultura bulgara este foarte similara cu a noastra. Cele mai cunoscute feluri de mancare din Bulgaria sunt:

Restaurant in Giurgiu

– Salata bulgareasca (Shopska Salata)
– Banitsa (un produs de patiserie similar cu branzoaica)
– Tarator (supa bulgareasca din castraveti)
– Moussaka (desi este originara din Grecia, multe dintre tarile balcanice au implementat-o ca fiind parte din gastronomia lor)
– Kebapche (varianta bulgareasca a micilor)
– Meshana Skara (un platou cu carne si legume)
– Lyutenitsa (mancarea preferata a copiilor)
– Shkembe (Tripe soup) si multe altele.

Cat costa o masa in Giurgiu

Datorita proximitatii sale cu Bulgaria, preturile din aceasta zona sunt extrem de accesibile pentru toate tipurile de buzunar. Asadar, pentru o supa putem plati oriunde intre 6 si 14 ron, iar pentru un platou pentru 2 persoane ajungem sa cheltuim maximum 60 ron. In ziua de astazi, in plina pandemie, multe dintre restaurantele din Giurgiu de renume si-au suspendat activitatea, cum ar fi Oppium Restaurant & Garden, un local care ar fi fost, cu lejeritate, pe primul loc in recomandarile noastre, datorita numarului mare de recenzii.

Localuri in Giurgiu

Restaurante Giurgiu

Desi exista un numar mare de restaurante nou deschise in Giurgiu, nu le putem recomanda decat pe cele care au trecut prin testul timpului. Dupa parerea noastra, cele mai bune restaurante din Giurgiu sunt:

Restaurante in Giurgiu

Restaurant Perla Dunarii: Acesta este unul dintre cele mai vechi restaurante din Giurgiu si care a adunat peste 1500 de recenzii. Calitatea alimentelor este una buna, dar restaurantul exceleaza prin serviciile pe care le ofera, intr-o locatie curata si aerata.

Restaurant Casa Romaneasca: Aici puteti gasi bucate gatite in mod traditional, de la o multime de tipuri de tochituri, pana la muschi de vitel sau sarmale in foi de varza. Daca doriti o masa tipic romaneasca la un pret accesibil, atunci nu ezitati si vizitati restaurantul data viitoare cand ajungeti in Giurgiu.

Informatii Giurgiu

Giurgiu a fost atestat in anul 1394, dar este bine stiut ca, pe aceste meleaguri, s-a aflat capitala dacilor, cu Burebista la conducere. Giurgiu a fost construit pe ruinele unui oras antic de catre Imparatul Justinian, in timpul dominatiei romane, zona avand o mare importanta strategica: vecinatatea cu Dunarea.

Giurgiu are, in structura sa, un amalgam de cladiri ce au fost construite in perioada comunista, dar si o multitudine de cladiri vechi ce au intrat in patrimoniul national. Dar, precum multe alte orase din Romania, renovarea lor reprezinta un proces lung care, adeseori, este acoperit de un sistem legislativ si o birocratie ce ingreuneaza transformarea si infrumusetarea orasului.

Comments