Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Desi este unul dintre cele mai mari orase din Romania, cu o populatie ce depaseste 250.00 de locuitori, si este un punct important pentru economia tarii noastre, in special datorita industriei dezvoltate in portul sau, dar si datorita faptului ca aici gasim cea mai mare fabrica de otel din Romania, orasul Galati sufera din punctul de vedere al infrastructurii, iar puterea mica de cumparare se resimte in numarul de afaceri si restaurante din oras. Desi gasim extrem de multe localuri din Galati, foarte putine dintre ele pot fi recomandate, deoarece multe dintre ele fie sunt de tip fast-food, fie nu ofera o calitate decenta in privinta raportului pret-calitate.

Restaurant in Galati

Cat costa o masa in Galati

Preturile din Galati nu atat de ridicate, iar ele ajung, de cele mai multe ori, sub media nationala. De exemplu, pe malul Dunarii, la un restaurant cu recenzii foarte bune, o supa va poate costa intre 10 si 14 ron, in timp ce un platou taranesc, pentru doua persoane, va va costa in jur de 60 ron. Totusi, in functie de proximitatea pe care restaurantele din Galati le au cu fluviul Dunarea, preturile se pot schimba, chiar daca avem parte de aceleasi conditii si servicii.

Restaurante in Galati

Restaurante Galati

Majoritatea restaurantelor din Galati se afla in apropierea Dunarii si ofera privelisti deosebite cu portul si centrul istoric al orasului. In aceasta zona putem gasi restaurante cu specific italian, traditional romanesc, cafenele, bistro-uri si multe altele. Dupa ce am studiat meticulos piata, cele mai bune restaurante din Galati sunt:

Localuri Galati

Cele mai bune restaurante Galati

Restaurant Gaffino Galati: Toti locuitorii din Galati au fost, cel putin o data, in acest restaurant. Acesta este unul dintre cele mai vechi si bine cotate restaurante din Galati, ce dispune de un meniu complet, dar care se axeaza, in principal, pe bucate traditionale romanesti. Daca doriti o masa calda, gatita ca la mama acasa, atunci nu ezitati si vizitati restaurantul Gaffino.

Teatris: Teatris este un restaurant ce dispune de o sala de evenimente, pentru concerte, nunti, si asa mai departe, dar si de unul dintre cele mai indragite restaurante din Galati. Conform meniului, aici puteti gasi, in principal, preparate traditionale romanesti, dar si italiene, menite sa va satisfaca papilele gustative.

Poienita Noua: Desi acesta nu este unul foarte cunoscut in Galati, restaurantul iese in evidenta datorita preparatelor gustoase gatite aici, iar produsele ce sunt oferite in meniu sunt proaspete si gatite in fata dumneavoastra, cum ar fi antricotul la gratar.

Mancare buna in Galati

Istoria orasului Galati

Desi orasul a fost atestat, in mod oficial, in anul 1445, exista dovezi ca locul era ocupat inca din antichitate, pe teritoriul orasului fiind gasite, de-a lungul anilor, multe obiecte ce apartin Epocii de Bronz, iar acest lucru atesta valoarea istorica pe care zona o are. Mai mult decat atat, au fost gasite monede si alte artefacte din perioada medievala, unele avand chiar si 1500 de ani vechime. Galatiul are o istorie foarte incarcata si zbuciumata, cu exemplul masacrului din 1821, cand, in perioada razboiului Greco-Turc, majoritatea otomanilor capturati au fost ucisi in oras si in imprejurimile acestuia.

Comments