Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cu o populatie de doar 80.000 de locuitori, exista un numar destul de mare de restaurante pe teritoriul orasului Focsani, iar spre surprinderea noastra, multe dintre ele dispun de cateva sute, unele chiar cateva mii de recenzii. Doar in apropierea centrului vechi gasim peste 5 restaurante Focsani cu mai mult de 500 de recenzii, toate avand note cuprinse intre 4.2 si 4.5 stele.

Local mancare Focsani

Restaurante Focsani – Cat costa o masa in Focsani

In vecinatatea centrului vechi, gasim cele mai bine cotate restaurante din Focsani. O masa la una dintre locatiile tipice de acest gen va costa, pentru doua persoane, intre 60 si 80 ron. Daca doriti sa consumati o ciorba sau o supa, este bine de stiut ca aceasta nu ar trebui sa va coste mai mult de 10 ron, in timp ce o valeriana va costa 12 ron.

Restaurant in Focsani

Cele mai bune restaurante din Focsani

Dintre toate restaurantele din Focsani, doar doua reusesc sa atinga nota de 4.5, avand peste 500 de recenzii. In schimb, cele care au cele mai multe recenzii, in speta 1500 si 2000, au o nota de 4.4 si 4.2. Aceste localuri din Foscani sunt:

Restaurante in Focsani

Wasserman Restaurant: Acest restaurant are aproape 600 de recenzii si o nota de 4.5 si nu este de mirare ca se afla in topul celor mai bune restaurante din Focsani. Are un meniu divers, care contine pizza, mancare traditionala romaneasca si, totodata, unele produse din bucataria internationala.

Green Paradise Laguna: Este bine de stiut ca, pe timpul pandemiei, acest restaurant ofera doar servicii de livrare. Dar stati fara griji, deoarece calitatea alimentelor gatite aici este exceptionala, acest lucru fiind demonstrat de numarul de recenzii pozitive primite.

Restaurant Intim: Desi nu exceleaza atunci cand vorbim despre varietatea meniului, restaurantul ofera o atmosfera intima in inima orasului, dar puteti profita si de terasa acestuia, mai ales pe timp de pandemie, datorita capacitatii ei de 250 locuri.

Casa Vranceana: Casa Vranceana este cel mai vizitat restaurant din Focsani. El a primit nu mai putin de 2100 de recenzii pe site-urile de nisa, avand o nota destul de decenta, si anume 4.2. Desi, in meniul sau, gasim o sumedenie de preparate, cea mai recomandata mancare este supa, unde cea mai scumpa, supa crema de rosii cu ardei copt, va costa doar 12 ron.

Terase in Focsani

Obiective turistice Focsani

La poalele raului Milcov, un afluent al Putnei, se afla Focsani, orasul de resedinta al judetului Vrancea. Acesta este extrem de important din punct de vedere istoric si cultural, deoarece el s-a aflat la granita dintre Moldova si Tara Romaneasca (Valahia), fiind cea mai importanta asezare care dintre Trotus si Ramnicu Sarat, facand legatura intre Tara Romaneasca si tarile din afara Europei.

Cele mai importante obiective turistice din Focsani sunt:

  • Colegiul National Unirea – o cladire ce a fost construita in anul 1866
  • Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” – construita in 1913 in stil baroc
  • Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” – construita in anul 1930
  • Cladirea Prefecturii – construita in anul 1913
  • Borna de Hotar – monument istoric important
  • Muzeul de Istorie si Etnografie
  • Muzeul de Stiinte ale Naturii
  • Muzeul Satului

Dupa ce comunistii au pus stapanire pe tara noastra, orasul Focsani a fost foarte puternic industrializat si, totodata, multi locuitori ai satelor din apropiere au fost fortati sa isi schimbe domiciliul in oras, pentru a stimula infrastructura si economia acestuia. Cu toate acestea, orasul dispune de multe cladiri vechi, care domina prin prezenta lor in multe parti ale orasului, mai ales in centrul vechi al acestuia.

Comments