Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

2 Mai sau Doua Mai cum era numit in trecut, este un sat in comuna Limanu din judetul Constanta, Dobrogea. Este situat pe litoralul romanesc la 6 km de Vama Veche si la 5 km de Mangalia. 2 Mai nu este o zi calendaristica importanta, chiar daca vine dupa o “zi muncitoreasca”, ci o localitate litorala foarte la moda cu obiective turistice in 2 Mai care va pot surprinde. Amplasata pe marginea drumului national DN 39, 2 Mai ofera plaje mai mici in comparatie cu celelalte statiuni romanesti.

Mancare in 2 Mai

Chiar daca nu este amenajata si nici foarte lata, statiunea este foarte placuta. Plaja 2 Mai este marginita de digul portului Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Pana acum cativa ani, 2 Mai era o localitate linistita, iar astazi, una dintre cele mai aglomerate, turistii fiind atrasi de tarifele scazute de cazare si mancarea accesibila la terasele si restaurantele din 2 Mai.

Restaurante 2 Mai

Cele mai bune restaurante din 2 Mai

Spre deosebire de restaurantele din Vama Veche, unde preturile nu mai sunt demult cele stiute pana acum, acestea escaladand la valori nemaintalnite pana acum in aceasta parte a litoralului romanesc, marea majoritate a teraselor si restaurante 2 Mai practica inca preturi accesibile oricarui buzunar. Mai jos puteti gasi cele mai bune restaurante din 2 Mai.

Restaurant 2 Mai

La Petya. Un restaurant traditional unde puteti gasi atat preparate clasice cat si fructe de mare, peste sau midii, rapane si creveti. 

Micul Golf. Pescaria din 2 Mai vestita pentru mancarea buna si privelistea superba, restaurantul fiind localizat chiar pe malul marii, terasa fiind atat interioara cat si exterioara. 

Casa Margo. Un local vechi cu terasa umbrita, racoroasa si plina de vegetatie, unde veti gasi aceeasi mancare buna ca odinioara. 

Acvamarin. Doar la doi pasi de malul marii restaurantul Acvamarin din 2 Mai va asteapta cu preparate proaspete din fructe de mare intr-o atmosfera relaxanta cu un meniu vast: mediteranean, vegetarian, european, italian, peste si fructe de mare.

Plaja din 2 Mai

Cazarile si Plaja din 2 Mai

La fel ca si Vama Veche si 2 Mai a fost mai intai statiunea artistilor si a nudistilor. Cazarea se facea in general in casele satenilor, in vilele recent construite sau pur si simplu cu cortul in curtile oamenilor sau direct pe plaja.

In ceea ce priveste plaja de la 2 Mai, acesta este nivelata aproape in fiecare seara. La malul marii sunt numeroase alge aduse de valurile marii, iar apa este, bineinteles, plina de alge si meduze cateodata.

La 2 Mai este si o tabara pentru copii, cu 192 de locuri. Turistii recomanda aceasta statiune pentru week-end cu cortul. Motivele sunt: dimineata prinzi primele ore de plaja cele mai sanatoase, fiind pe plaja, adormi cu sunetul valurilor, mananci pe plaja, daca iti iei mancare, simti cu adevarat natura, si multe alte beneficii.

Comments