Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vechiul oras Ulcinj a fost fondat de grecii din Kolhidium in timpul fondarii de noi colonii grecesti in secolul al V-lea i.Hr. Acest lucru este dovedit de cel mai vechi zid din Orasului Vechi, construit din blocuri gigantice si supranumit “Zidul lui Ciclop“. Vechiul oras este centrul mostenirii cultural-istorice din orasul Ulcinj. Se imparte in doua platouri si anume: platoul de sus (citadela, cu destinatie militara) si platoul de jos (partea civila).

Ulcinj

Obiective turistice de vizitat in Ulcinj

Pe platoul de sus al fortificatiei, in spatele intrarilor de nord, se gasesc complexul muzeeal si cele mai interesante monumente din diferite perioade de timp. Acolo se afla si o unica biserica-geamie, astazi in functiunea Muzeului de Arheologie. O atentie deosebita merita altarul antic cu o inscriptie dedicata zeitei Artemisa. In fata muzeului se afla o piata micuta utilizata ca piata de robi. Dinaintea intrariii in muzeu exista o cismea turceasca din anul 1749.

Pe acest platou, dinaintea intrarii de sud a orasului, se gaseste biserica ortodoxa a Maicii Domnului din secolul al XII-lea, transformata mai tarziu in biserica catolica Sf. Marko. In apropiere se afla un mare rezervor urban ridicat in timpul stapanirii venetiene. Ceva mai departe se gaseste pulberaria turceasca din secolul al XIII-lea. Pe acest platou exista si doua palate construite pe timpul venetienilor si aici se afla sediul magistratilor. Astazi, acestea au fost transformate in hoteluri: Palatul Venetia si Palatul Balšicilor.

Comments