Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Egipt inseamna mai mult decat Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh sau Cairo. V-ati putea aventura intr-un anumit tip de comunitate de calatori, in satul Wiki Aleph, care si-a gasit locatia la doar cativa kilometri de Marsa Alam, un oras situat pe tarmul Marii Rosii. Marea Rosie este plina de recife de corali, dand o culoare rosie frumoasa sub suprafața apei, de aici venind si denumirea sa.

Marea Rosie Egipt

Emy Camp este un campus circular format din 35 de bungalouri. Ca si regiune, se afla langa golful Tondoba, unde este si un recif de corali, are in vecinatate o padure de mangrove, cateva lagune unde se practica si kitesurfingul si alte sporturi nautice, sanctuarul de camile Wadi el Gemal si doua locuri renumite pentru diving: Elphinstone daca vreti sa vedeti rechinii si Dolphin House pentru delfini. In zona este si locul unde traiesc inca triburi indigene de origine est africana.

Sharm el Sheikh

Se pare Emy a fost unul din primele proiecte in dezvoltarea zonei Marsa Alam, dar nu a devenit atat de popular. Proprietarul Emy pune la dispozitie bungalourile calatorilor pentru numai 100 euro pe luna. Capacitatea este intre 20-50 calatori. Locul nu este pentru oricine: si anuntul specifica, daca esti suficient de curajos sa ajungi intr-o zona aflata cam la capatul lumii, sa participi la comunitate, sa vezi stele cazatoare pe cerul clar, sa faci diving alaturi de dugongi sau delfini, sa ai experienta cu oameni care ajung aici din diverse parti ale lumii.

Turism in Egipt – Marea Rosie

Cu siguranta este destinatia ideala pentru backpackers sau oricine vrea sa aiba o altfel de vacanta in Egipt. Puteti ajunge foarte usor, pe singurul aeroport international privat din Marsa Alam, un fost sat de pescari, care este considerat a fi avut prima mina de smaralde din lume si a fost principala sursa de smaralde pentru Imperiul Roman. Zona coastei era bogata in cupru, plumb, aur, pietre semipretioase si se presupune ca minele ar fi functionat chiar in timpul reginei Cleopatra. Peste 70 mine de aur functionau in anii 1000 BC si au stat la baza bogatiei Egiptului.

In zona se pot vizita orasul istoric El Quseir cu principala atractie, un castel otoman construit de sultanul Suleiman I in 1571 pentru a apara cel mai vechi port al Egiptului de invadatori. Se poate ajunge cu Air Berlin (din Viena, Dusseldorf), Transavia, din Amsterdam, Neos Air din Bergamo, sau Milan, iar hotelurile par a fi destul de ieftine (18-35 eur de persoana pe noapte).

El Quseir Egipt

Cum ar arata activitatile pe o saptamana in zona. Divingul printre rechini sau o tura calare prin desert ar fi cu siguranta printre preferatele mele, desi nu m-as da in laturi de la a incerca kite surfing sau una din calatoriile la Luxor sau in parcul Wadi El Gemal, aflat la numai 30 km de Marsa Alam.

Desi este o provocare sa gasesti un pret bun la avion, primele cautari, pentru octombrie, cu low cost via Londra sau Viena, duc la un buget de minim 500 euro pentru a ajunge in zona. Sau zburati la Cairo (Tarom afiseaza un pret de 257 euro in octombrie) si de acolo luati un zbor local prin Egypt Air. Pentru a profita din plin, ar trebui alocate minim 2 saptamani, pentru vizitat in liniste principalele obiective turistice cat si pentru diving, plaja si relaxare.

Comments