Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Istoria Tunis-ului, capitala Tunisiei merge departe in timp, in zilele de inceput ale Cartaginei si apare pe hartile romane datand din primul razboi punic. Locuri de vizitat in Tunisia veti descoperi mai jos. Doua lumi sunt una langa celalta in centrul Tunis-ului. Pe de o parte este districtul istoric, aproape neschimbat din timpuri medievale, pe de alta parte este o metropola moderna.

Zona vestica a centrului este ocupata de Medina, plina de palate vechi, moschei si souk-uri (magazine tip bazaar). Parte estica inseamna Ville Nouvelle (Orasul Nou), cladiri inalte, case Art Deco, cinematografe, cafenele aglomerate si baruri.

Locuri de vizitat in Tunisia

Medina – inscrisa in Patrimoniul Universal UNESCO, ca si Medina din Sousse, este mandria orasului. In spatele zidurilor, viata se scurge asa cum se intampla de secole in timp ce vizitatorii continua sa se lase in mrejele cumpararii de suveniruri.

Marea moschee Ez Zitouna – Moscheea Maslinului a fost inima Tunis-ului de cand a fost inceputa in secolul al VIII-lea. Cu o arhitectura impresionanta, moscheea merita titlul de cea mai veche moschee din Tunis.

Souk-urile – pentru vizitatori, souk-urile tunisiene reprezinta veritabile pesteri ale lui Ali Baba. Divizate in cartiere specializate in parfumerie, condimente, bijuterii, covoare, articole din lana sau bumbac, bazarul souk si magazinele sale nu asteapta decat sa le fie descoperite secretele.

Muzeul Bardo – fosta resedinta a bey-lor husseiniti in secolul al XIX-lea. Muzeul adaposteste cea mai frumoasa colectie de mozaicuri romane din lume, intrecand-o chiar si pe cea de la Roma. Pe langa mozaicurile nepretuite, nascute din vechiul pavimento punica, Bardo mai adaposteste un numar mare de obiecte din alte perioade, incluzand masti funerare unice, statui grecesti din bronz si parti dintr-un vas scufundat in zona Mahdia in secolul I i.Ch. Nu ezitati sa vizitati un muzeu unic in gen.

Parcul Belvédère – a fost deschis in 1892 de Josepha de Laforcade, peisagist si unul din gradinarii de top francezi. Parcul adaposteste peste 230.000 de arbori si 80 de specii de plante incluzand maslini, pini si numeroase varietati de cactusi. In centrul parcului, pe un deal se gaseste un minunat pavilion. Odata parte a gradinii de trandafiri a lui Hammouda Pacha, astazi ofera o vedere panoramica asupra orasului, intr-un decor care combina o varietate de stiluri: coloane italiene de marmura alba, capiteluri dorice, ceramica si stucaturi maure.

Infratiri: Cologne (Allemagne), Tachkent (Ouzbékistan), Prague (République Tchèque), Djeddah (Arabie Saoudite), Rabat (Maroc), Koweït (Koweït), Marseille (France), Lisbonne (Portugal), Rio de Janeiro (Brésil), Doha (Qatar), Santiago (Chile), Rome (Italie), Moscou (Russie), Montréal (Canada), Amman (Jordanie), Stockholm (Suède), Paris (France), Vienne (Autriche).

Comments

Exit mobile version