Am profitat de cateva zile libere si impreuna cu cativa prieteni am mers in statiunea Sunny Beach pentru 5 zile, cu gandul sa ne reincarcam bateriile, sa facem o baie in mare si sa vedem ce este cu acele obiective turistice din Sunny Beach, statiunea laudata de atat de multi prieteni si cunoscuti.
Pentru cazarea am ales la Hotel Klisura, care a fost asa si-asa, ne-a placut ca este relativ aproape de plaja, maxim 5 minute de mers pe jos, drumul trece pe langa alte hoteluri si un bazar, avea internet gratuit in lobby, pentru internet addicts si pentru ca micul dejun era ok, tip bufet suedez.
Fanii cafelei au avut de suferit la capitolul acesta, dar s-au revansat cu cafea Lavazza sau Illy la terasele de prin jur. Curatenia in camere cam lasa de dorit, lenjeria de pat si prosoapele nu ni s-au parut din cale afara de curate, si in plus erau schimbate la 3 zile. Hotelul are si piscina dar nu am incercat-o si sezlonguri, iar parcarea costa 5 euro pe zi / masina.
Plaja din Sunny Beach
Plaja si marea din Sunny Beach sunt foarte curate. Intr-o zi valurile au adus alge din larg dar au fost curatate de cei care se ocupa de plaje. Sezlongurile si umbrelele costa 8 leva fiecare (24 leva: 2 sezlonguri + 1 umbrela), pentru toata ziua, dar daca nu vreti sa platiti, exista si zona libera, dispusa ori intre sezlonguri si mare, ori in spatele zonei de sezlonguri.
Toata ziua se plimba pe plaja vanzatori ambulanti de fructe proaspete, ambalate foarte curat in pahare si pe care ti le servesc cu tacamuri de unica folosinta, porumb fiert, gogosi, etc. Totul foarte civilizat si normal, liniste pe plaja, frumos, ingrijit, bine organizat. Majoritatea turistilor in statiune sunt nemti, rusi si englezi.
Puteti beneficia si de masaj pe plaja, am vazut preturi incepand de la 30 leva pentru 50 minute de masaj de relaxare.
Restaurante Sunny Beach
Ne-a placut foarte mult mancarea in statiune. Am cautat in prealabil top 10 restaurante Sunny Beach si am reusit sa testam vreo 4 din ele, am mai mancat in plus la restaurantul hotelului Kalofer de langa Klisura si la un Steak House care nu prea ne-a incantat.
In topul alcatuit de noi din varii surse de pe internet intra urmatoarele restaurante din Sunny Beach:
Djanny. Langa Bazar Palma, in zona Hotelului Kuban: mancarea buna, preturi relativ mici, timpi de asteptare relativ mari pentru ca este tot timpul aglomerat.
Bistro Condor. Ne-a placut ca este amenajat ca o mare gradina de vara, este pozitionat tot in zona Bazarului, pe Bd Nessebar. Mancare buna, servire rapida, chelneri amabili.
Restaurant Bolero. In spatele supermarketului Zora de vis-a-vis de Hotel Karlovo, un restaurant mai elegant, cu feluri de mancare mai rafinate, mai potrivit pentru cina.
Steak-house Jupiter. Recomandat pentru fripturi, vis-a-vis de Hotel Barcelo.
Am mai cautat restaurantul Raffaello in zona Hotelului Victoria Palace dar nu l-am gasit. Celelalte restaurante de pe lista erau Hanska Shatra, undeva pe o colina in afara statiunii, The Stop, Far-A (vis-a-vis de Condor), Zaria, Fuzen langa Hotel Karlovo, dar era dezafectat.
Am mai mancat la restaurant Terra, pe plaja in zona Hotelului Bellevue: pareri impartite, unora le-a placut, altora nu.
In general mancarea a fost foarte buna peste tot, la preturi de 20-30 leva un meniu complet / persoana: salata Shopska (4-6 leva), scoici natur (8-10 leva), fripturi (8-15-30 leva, in functie de tipul de carne), bere (2-3 leva), apa (1-2 leva), desert (3-8 leva). Fanii junk food pot sa se bucure si aici de mancarea preferata la McDonalds’s, KFC sau Burger King.
Obiective turistice Sunny Beach
La capitolul distractie, recunosc ca statiunea ofera o multitudine de posibilitati: sporturi acvatice (parasailing, ski-jet, banana, canapea), aqua park langa Nessebar, parc de distractii (tot spre Nessebar), beach bar (Maraia, Viking, Guaba, Alibi, Bikini, Seagull, Coyote Ugly), cluburi, discoteci (Disco Orange, Dance Club Mania), zorbing la piscina hotelului Victoria, plimbari cu vaporasul, plimbari cu trasura.
Cei mai curajosi pot incerca senzatii extreme in sfera care te proiecteaza in aer cu viteza, cu ajutorul unor corzi elastice, pana la o inaltime suficienta sa ti se faca rau. Ca sa fie si mai distractiv, esti si filmat in timpul experientei, si poti chiar sa cumperi DVD-ul cu imaginile cu tine in timp ce urci si cobori cu viteza ametitoare.
Plimbarea pe promenada statiunii, lunga de cativa kilometri, iti ofera la tot pasul privelisti interesante, de la serpi si maimute cu care iti poti face poza, cocktailuri uriase, inghetata Raffy la fiecare 10 metri (delicioasa cea de smochine) sau costume de epoca in care te poti fotografia pentru doar 10 leva pana la „terapii” cu pestisori Garra Ruffa. Foarte multi chiar se tatuau ad-hoc, alegand intre modele permanente sau semi-permanente cu henna, care tin 2 saptamani.
Distractia este garantata in statiune, oriunde ai fi. Muzica din cluburi inceteaza pe la 6 dimineata, asa ca daca vreti sa aveti parte si de odihna, alegeti hotelurile putin mai indepartate de plaja.
Cluburile si barurile ofera nonstop 2 cocktailuri la pret de 1, practic un Happy Hour continuu. Pretul cocktailurilor variaza din ce am incercat noi intre 8 si 13 leva, dar nu peste tot ai garantia unei bauturi de calitate. Noua de exemplu ne-au placut cel mai mult cocktailurile la Viking si cele de la Bikini Beach, unde si privelistea este foarte frumoasa, pe plaja.
Amatorii de relaxare pot alege din multitudinea de beach bar-uri situate pe plaja, unde pot admira plaja si marea cu un cocktail racoros la indemana, cufundati in pernele moi, care indeamna la visare cu ochii deschisi, in sunetul valurilor.
Din pacate rasaritul de soare direct din mare nu este vizibil din Sunny Beach, sau poate doar din partea sudica, spre Nessebar. Dar chiar si-asa tot a meritat sa ne trezim de la 6 sa vedem cum incepe o noua zi frumoasa pe litoralul bulgaresc si sa inspiram aerul curat, racoros.
Locuri de vizitat in Nessebar
Pentru cei mai boemi si nu numai, recomandam o vizita la Nessebar, orasul vechi, preferabil pe seara cand se lasa racoarea. Nessebar este unul din cele mai vechi orase europene, construit pe ruinele vechii cetati tracice Mesambria. Noua ne-a placut foarte mult orasul noaptea, cu stradutele lui pline de magazine de suveniruri, restaurante cochete cu vedere la mare, leandri si smochini, si atmosfera de vacanta si relaxare, plus ruinele cetatii si ale bisericilor.
Pentru amatorii de ciocolata recomandam toneta ambulanta cu fantana de ciocolata de pe una din strazile principale ale orasului vechi, unde puteti degusta fructe proaspete in ciocolata topita, alba sau neagra, dupa preferinta.
Ca o concluzie, ne-a placut foarte mult mini-vacanta la Sunny Beach si sigur vom mai reveni. Ce ne-a placut cel mai tare si ce va recomandam si voua?
- Promenada foarte „alive” la orice ora din zi si mai ales noaptea, cu nebunia de oameni, agitatie, cluburi, distractie, muzica.
- Beach bar-urile pentru relaxare pe plaja, cu priveliste superba la mare.
- Orasul vechi Nessebar, cu aerul sau boem.
Voua ce v-a placut in Sunny Beach?
Comments