Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

State independente Italia: stiati ca in Italia exista doua state independente care sunt inconjurate complet de teritoriul italian: Vatican si San Marino. Republica San Marino si Vaticanul sunt doua micro-state care functioneaza independent de administratia statului italian. Vaticanul este un stat-cetate situat in interiorul Romei, care este capitala Bisericii Catolice Romane. A fost stabilit in 1929 ca un stat separat de Sfantul Scaun, guvernul central al bisericii. Cu toate acestea, Sfantul Scaun conduce peste Vatican. Este un stat monarhic absolut, al carui lider este Papa. Vaticanul este cel mai mic stat independent din lume ca suprafata si populatie, avand doar peste 100 de acri si aproximativ 800 de cetateni.

San Marino este o republica situata pe varful unui munte in centrul Italiei si are o suprafata de aproximativ 24 de mile patrate, cu o populatie de aproximativ 32.500 de locuitori. Se numeste cea mai veche republica din lume: legenda spune ca a fost fondata in 301 d.Hr. de un taietor de piatra numit Marinus. Guvernul sau parlamentar se bazeaza pe reguli scrise la sfarsitul secolului al XVI-lea. Unul dintre motivele pentru care San Marino a ramas independent de-a lungul secolelor este locatia sa deluroasa. In secolul al XIX-lea, tara a primit multi oameni care au fost persecutati pentru ca au sustinut unificarea Italiei, iar in 1862 un tratat de prietenie a garantat independenta sa continua fata de statul italian.

State independente Italia: San Marino si Vatican

Primul stat independent, este San Marino este chiar cea mai veche republica a lumii, infiintata in anul 301, in prezent are aproximativ 30.000 de cetateni. Acest stat are cea mai longeviva Consitutie din istorie, ultima modificare a acesteia survenind in urma cu cateva sute de ani.

Cel de-al doi-lea stat independent din Italia este Vaticanul, singura tara din lume care poate sa isi incuie total granitele. Acesta are propria sa armata numita Garda Elvetiana, are o companie de telefonie de stat, timbre postale, serviciu de curierat si moneda de schimb valutar!

Comments

Exit mobile version