Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Simleu Silvaniei este un oras in vestul judetului Salaj, Transilvania, la aproximativ 30 km de localitatea Zalau, format din localitatile componente Bic, Cehei, Pusta si Simleu Silvaniei. Numele Silmeu Silvaniei vine din maghiara “Szilagysomlyo” si inseamna Simleu Salajului, in timp ce in idis este cunoscuta sub denumirea de “Shamloya” si in germana “Schomlenmarkt”.

Cetatea Bathory Simleu Silvaniei

Silmeu Silvaniei este amplasat intr-o lunca alaturi de traseele a doua si a treia ale Vaii Crasna, plus Masivul Madura Simleului, o ramasita a unui vechi lant cristalin, cu aspect de muncel. Daca doriti sa includeti in agenta turistica si acest loc, ar trebui sa stii ca aici exista patru obiective turistice.

Simleu Silvaniei

Obiective turistice Silmeu Silvaniei

Cetatea Bathory
Ruinele cetatii Bathory, din sec. XVI, se gasesc in centrul orasului si prezinta o arhitectura renascentista din Transilvania.
De fapt, aceste ruine reprezinta un castel rezidential, format din doua incinte fortificate, construite in doua etape. Momentan, se mai pastreaza pavilionul portii cu doua nivele, deasupra gangului boltit, doua tunuri, un bastion si o parte dintre zidurile de aparare. In 2007, a inceput restaurarea, insa din pacate, nu s-a terminat nici pana astazi.

Manastirea Sfanta Treime
La 3 km distanta de Silmeu Silvaniei se afla Manastirea “Sfanta Treime”. Unica un regiune, manastirea a fost reconstruita in 1994. Amplasata in frumoasa poiana de la marginea localitatii Bic, manastirea prezinta un actractiv punct turistic. Sinagoga a fost construita in 1876, iar astazi, primul Muzeu Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord. Inaugurata in anul 2005, cladirea cuprinde documente referitoare la evrei, imagini din anul 1940, fotografii, carti si alte obiecte semnificative.

Biserica Romano-Catolica
Si nu plecati fara sa trageti un ochi la Biserica romano-catolica, aceasta dateaza din 1532 si este construita in stil gotic. Daca vreti sa va prelungiti vacanta si sa va relaxati, la Silmeu Silvaniei gasiti cabane si pensiuni.

Comments