Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Orasul Sibenik a devenit un obiectiv de vizitat pe lista mea dupa ce am vazut imagini si am citit despre frumoasa catedrala Sf. Ioan, astfel ca intr-o dupa-amiaza ne-am urcat in masina si 20 de minute mai tarziu eram in portul din Sibenik. Sincer, am fost un pic dezamagit deoarece cred ca ma asteptam la ceva mare si simpunator, in carte totul fiind descris la superlativ despre acest orasel. Este un orasel mediu cu un centru istoric bine conservat dar care dupa parerea mea nici nu se compara cu Trogir.

Sibenik

Obiective turistice in Sibenik

Portul statiunii Sibenik
Dupa o plimbare pe faleza scaldata de soarele care fierbea apa in sticle (38 de grade) am descoperit catedrala Sf. Ioan. Catedrala in sine este un fel de biserica mai mare care am inteles ca a fost restaurata in cativa ani buni in urma bombardamentului din 1991. Catedrala a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO.

Catedrala Sf. Ioan din Sibenik
Usa de intrare in stil bizantin este impodobita cu numeroase sculpturi cu sfinti. Domul catedralei domina zona cu inaltimea lui. Pe lateral am admirat usa leilor impodobita cu Adam si Eva, la fel ca si la catedrala din Trogir.In lateralul catedralei se gaseste o piateta din secolul al XVI-lea numita Old Loggia dar care acum era ocupata de scaune de spectacol.

Stradutele din Sibenik
Ne-am continuat plimbarea pe stradutele inguste care urcau inspre fortul St. Anne, iar apoi ne-am intors in centru unde am mai stat sa admiram un parc si biserica Sf. Francisc. Sibenik inseamna stradute mici si cateva obiective turistice, majoritatea bierici. Oraselul poate fi un perfect loc de vizitat pentru cateva ore, mai ales ca nu este la fel de intesat de turisti ca si orasele mai vestite din Croatia cum sunt Split sau Trogir.

Comments