Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Ai nevoie urgenta de soare si relaxare? Astazi, iti vom vorbi despre o destinatie exotica, o destinatie de vacanta iesita parca din celebra poveste O mie si una de nopti: Sharm el Sheikh, un fost sat de pescari, situat intre Marea Rosie, Golful Suez si muntii Sinai. O perla a Egiptului plina de resurse si atractii.

Sharm El Sheikh – Un golf magnific

Statiunea sa balneara se intinde pe 40 de kilometri de plaje cu apa cristalina. Un mic paradis terestru cu climat ideal. Te poti scalda in apele calde, sa te relaxezi pe nisip, in fata lagunei turcoaz unde vapoarele colorate asteapta in liniste urmatoarea iesire pe mare pentru explorarea fondurilor marine.

Sharm el Sheikh este locul ideal pentru pasionatii de scufundari

Pune-ti masca, echipamentul specific si aventureaza-te in admirarea recifurilor coraliene. La Sharm El Sheikh vei gasi numai putin de 40 de locuri in care se pot practica scufundarile. Cel mai cunoscut este Ras Mohamed, loc clasat Rezerva Nationala care adaposteste o fauna acvatica magnifica, multicolora precum si un relief submarin bogat.

Imprejurimile Sharm el Sheikh sunt absolut grandioase

Pleaca la plimbare cu camila sau cu un 4X4 in vizitarea desertului a carui peisaje lunare te vor seduce cu siguranta: munti arizi de granit cu strate colorate, vai profunde, oaze. Viziteaza Templul lui Hathor precum si manastirea Sf. Ecatherina care ofera o panorama superba asupra Muntelui Moise in momentul in care soarele rasare.

Pamanturile din Sharm el Sheikh reprezinta o pretioasa sursa de ingrediente

Cu ajutorul acestora egiptenii prepara cele mai delicioase mancaruri. Lasa-te tentat de mezzes, foul sau houmous, legume, carne, smochine, fucte, ceai cu menta sau de produsele de patiserie pe baza de migdale. Egiptenii stiu cum sa manuiasca focul pentru a crea cele mai frumoase obiecte de artizanat. Bijuterii din aur si din argint, vase din ceramica, sticle de vin, statui din cupru si lemn… asadar veti gasi o multime de suveniruri de adus acasa.

Comments

Exit mobile version