Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Satul Racos, aflat intre Sighisoara si Brasov, pe langa peisajele rurale idilice, acesta ne ofera si cateva obiective turistice interesante: vulcanul Racos, coloanele de bazalt, lacul de smarald si Castelul Sukosd – Bethlen.

Obiective turistice de vizitat in Satul Racos

Castelul Sukosd – Bethlen
Castelul a fost un bonus, de care am aflat imediat ce am intrat in sat. Atestat in 1624 si apartinand familiei de secui Sukosd. Poarta era inchisa si pe ea era lipita o hartie cu un numar de contact, la care putem suna in cazul in care vrem sa vizitam. Vizita se face pana in ora 17:00 (program de vara cu siguranta), dar noi am ajuns, bineinteles la 17:10. Asa ca doar l-am inconjurat si am cascat ochii printre gaurile din poarta. Asa am putut vedea ca in interior este mai degraba o ruina, din pacate.

Lacul de smarald
Apoi am setat google maps pentru a gasi coloanele de bazalt. Ajungem rapid la o intersectie unde se afla un indicator: stanga spre lacul de smarald (200 m), dreapta spre coloanele de bazalt (1 km). Calitatea drumului nu este minunata, dar se poate merge cam cu orice masina, cel putin daca nu ploua. Am mers intai spre stanga si am intalnit cariera de bazalt si lacul de smarald, care chiar isi merita numele pentru ca stralucea atat de frumos, ca o bijuterie!

Coloanele de bazalt
Nu am stat prea mult nici aici si am luat-o in directia coloanelor de bazalt. Chiar daca nu este un monument format natural, ci ca rezultat al exploatarii carierei de bazalt, coloanele se inalta impozante si merita vazute.

Vulcanul Racos
Vulcanul Racos, de care auzisem recent, era motivul principal al trecerii noastre prin sat. O luam deci la pas prin soarele inca puternic si in curand avem in fata un peisaj cu totul deosebit: la baza frumusetilor din fata ochilor nostri se casca haul, iar rocile pe care calcam aveau o consistenta “altfel” si nu pareau prea stabile pe marginea craterului. Pietrele erau de diferite nuante maro, rosiatice si negre, aveau gaurele si erau foarte usoare, diferit de ceea ce vedem in mod obisnuit. La iesirea din vulcan, trecem de cei doi bolovani si panoul turistic de intampinare pe care nu scrie nimic si admiram dealurile din jur.

Peisaje sat Racos
In jurul vulcanului avem un peisaj autentic transilvanean de poveste si cu toate acestea nu am intalnit nici aici picior de turist! Daca ajungeti in zona, puteti face un drum pana la Viscri, desi drumul este prost, promite sa va rasplateasca setea turistica. Si nu in ultimul rand cetatea Rupea care se afla in drum.

Comments

Exit mobile version