Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Inconjurata din toate partile de statul Italian, San Marino este unul dintre cele mai mici state ale lumii. Avand o suprafata totala de doar 61 km patrati, San Marino este un stat independent, unul dintre cele mai vechi ale lumii, fiind infiintat in anul 301 e.n. Acest micro-stat are cea mai longeviva Constitutie din istorie, normele legislative fundamentale nu au mai fost schimbate din anul 1600.

Cea mai veche enclava a lumii

San Marino se poate lauda cu trei fortarete locuite care sunt legate intre ele de un drum spectaculos prin muntii Apenini. Guaita, Cesta si Montale stau straja muntelui Titano pe care acestea sunt construite. Privelistea va va taia respiratia, puteti observa din varful muntelui coasta Croatiei si campia Rimini. Guaita a fost construita din anul 1253, aceasta impreuna cu celelalte doua cetati se poate regasi pe drapelul statului San Marino.

Atractii turistice in San Marino

Palatul Guvernului, (Palazzo Pubblico) este o cladire realizata la sfarsitul anilor 1800 de catre marele arhitect Francesco Azzurri. Fatada este de-a dreptul impresionanta, aceasta fiind decorata cu stema republicii. In fata acestui Palat impunator avem Piazza della Liberta, o piateta renumita pentru faptul ca, in aceasta, deseori de-a lungul zilei are loc o ceremonie impunatoare, cea a schimbarii garzii cetatii.

Palazzo Pubblico of San Marino

Muzeul National din San Marino este o expozitie extraordinara a istoriei statului, dar si a asezarilor care au fost aici cu mult inaintea statului. Inca de pe vremea Neoliticului aceasta zona a fost populata, iar artefactele care demonstreaza acest fapt sunt expuse in Muzeu.

Muzeul National din San Marino

Muzeul Ferrari, aflat la poalele muntelui Titano  este un obiectiv perfect pentru toti fanii producatorului din Italia. Muzeul detine masini rare, unice atat din lumea Formula 1 cat si concepte care nu au vazut banda de productie. Unul dintre cele mai frumoase exponate este insasi un Ferrari 250 GTO care a castigat trei curse la Le Mans!

Ferrari Museum of San Marino

Un alt muzeu, aflat in Palazzo Manzoni Borghese este cel al Armelor Moderne. Pentru pasionatii de tehnica militara si a celor care sunt indragostiti de perioada celor doua razboaie mondiale, acest muzeu prezinta arme folosite in cadrul celor doua mari conflagratii mondiale.

Museo armi moderne San Marino

San Marino este o destinatie perfecta pentru cei care doresc sa descopere secretele unei enclave care dainuieste de 1716 ani. Strazile pline de istorie ale celor trei cetati din San Marino va vor uimi la fiecare pas cu frumusetea lor!

Comments