Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cu o populatie de 1.550.000 de locuitori, al doilea oras ca marime din tara dupa capitala Atena, care are o populatie de 4.000.000 de locuitori,  Salonic este una dintre acele destinatii populare ale Greciei ce pot oferi o vacanta ideala ce imbina relaxarea pe plajele superbe  din imprejurimi cu plimbarile si explorarea multiplelor obiective turistice de care dispune intr-un cadru cu totul aparte, ce se datoreaza in principal cladirilor joase ce predomina.

Numele grecesc al orasului este Thessaloniki, acesta fiind dat dupa Thessalonika, sotia lui Cassander si sora lui Alexandru cel Mare, ce a fost deasemenea si fondatoarea orasului. Cu o istorie indelungata si cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi orase din Europa, Salonicul a cunoscut, abia in ultimii ani o crestere economica si industriala uimitoare, astazi ajungand o metropola moderna, cosmopolita si plina de viata, cu un farmec aparte prin imbinarea fascinanta dintre obiectivele turistice, siturile arheologice si ritmul alert  al vietii moderne.

Obiective turistice Salonic - Thessaloniki

De-alungul istoriei, Salonic a fost inglobat pe rand in Imperiul Roman, in Imperiul Bizantin sau in Imperiul Otoman si a apartinut aproape 200 de Venetia, bucurandu-se pentru prima data de popularitate dupa ce a devenit provincie romana in anul 148 I.Hr.

Cronicile bizantine il numesc “cel mai splendid oras si cel mai mandru” deoarece Salonicul nu a fost numai centrul cultural si politic al Imperiului Bizantin, de-alungul secolelor el fiind de asemenea si o citadela de neinvins, respingand cu succes, val dupa val, atacurile diferitelor hoarde  barbare.

Obiective turistice Salonic

Piata Elefterias si Piata Aristoteli. Sunt principalele piete ale Salonicului, ambele asezate in apropierea marii oferind o mare diversitate atat de produse cat si de locuri in care va puteti opri si savura o cafea sau pranzul.

Piata Aristotel

Bazarul Bezesteni. Pe langa pietele mai sus amintite, Salonic are si o bogata oferta de magazine, ce pot satisface toate gusturile, dar si toate buzunarele si posibilitatile. Aici gasiti de la reprezentante ale unor marci celebre, pana la lanturi de magazine medii sau magazine locale cu o marfa diversificata din care sa puteti alege atat lucruri practice cat si suveniuri pentru cei de acasa.

Bazaar

Monumentele Paleocrestine si Bizantine. Acestea au fost inscrise in anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO si datorita faptului ca Salonicul a fost unul dintre primele orase in care a ajuns crestinismul, el detine si cele mai numeroase si vechi monumente de acest fel, ce au reprezentat totodata, ca si arhitectura, un punct de referinta al majoritatii bisericilor construite apoi in intreaga lume.

Monumente Paleocrestine

Turnul Alb. Una dintre cele mai cunoscute constructii din Salonic, acest turn a avut prima data rol defensiv, apoi fiind transformat in inchisoare otomana  si apoi loc de executie, motiv pentru care i s emai spune si Turnul Sangeros. In ziua de azi, cand nu se realizeaza lucrari de intretinere in interiorul sau, acesta este deschis publicului, al saselea etaj al turnului oferind o panorama deosebita ce cuprinde orasul si portul din apropiere.

Turnul Alb

Cartierul Ano Poli. Este o regiune din partea superioara a orasului, cu stradute inguste si abrupte ce odinioara erau ocupate de familiile de turci. In aceasta zona veti putea admira vechi fantani bizantine si cateva biserici vechi, cu greu conservate insa intr-o stare remarcabila avand in vedere vechimea.

Ano Poli

Arca lui Galerius. Situata in centrul orasului, arca este si un simbol al Salonicului reprezentand  un monument ce dateaza din anii 304 I. Hr. care a fost construit de catre romani in cinstea invingerii persilor de catre Imparatul Galerius.

Arca lui Galerius

Deasemenea, in fiecare an Salonicul este si gazda mai multor evenimente si manifestari culturale si comerciale cum ar fi Targul International organizat in luna Septembrie, Festivalul International de Film organizat in luna noiembrie si Targul International de Carte organizat in luna mai.

Comments