Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Poate te intrebi ce poate fi atat de spectaculos la o podgorie? Ei bine, unele dintre aceste locuri trec dincolo de a fi niste dealuri cu vita de vie, sunt mai mult decat locurile acelea din care stim ca provine vinul, sunt pur si simplu niste locuri magice. Daca nu te-am convins inca, in continuare te invit sa exploram impreuna 7 regiuni cu podgorii spectaculoase din lume si cu siguranta vei dori apoi sa le si vizitezi, nu numai pentru a degusta vinurile produse in fiecare dintre ele!

Chianti – Italia
Chianti este unul dintre cele mai cunoscute districte ale Toscanei, cea mai prolifica regiune viticola a Italiei. Cunoscuta pentru vinurile sale rosii deosebite, pentru casele si castelele medievale presarate de jur-imprejur si pentru podgoriile vaste, Chianti este o destinatie de vacanta cu adevarat spectaculoasa. Printre punctele de reper pentru iubitorii de vinuri si calatorii se numara Greve si Monteriggione.

Maipo – Chile
Regiunea Maipo se afla in mijlocul Muntilor Anzi din Chile. Regiunea este dominata de vai si munti, astfel ca solul bogat al vailor umbrite este acoperit de plantatii de vita de vie. Maipo este renumita pentru sortimentele sale de Cabernet Sauvignon si Chardonnay, ce sunt distribuite de aici in intreaga lume. In plus, din orasul Santiago poti opta pentru tururi speciale, cum ar fi Underagga.

Napa – Statele Unite
Faimoasa Vale Napa din Statele Unite ale Americii este locul care aduna peste 5 milioane de turisti in fiecare an. Peisajele pitoresti, oraselele fermecatoare si dealurile intinse acoperite de vita de vie sunt motivele principale pentru o vacanta in acest tinut. Peste 200 de podgorii traditionale de mici dimensiuni produc aici vinuri speciale, insotite mereu de meniuri gourmet din delicatese locale.

Baden – Germania
Baden este cea mai sudica regiune viticola a Germaniei, fiind localizata in apropiere de Fluviul Rin si de Padurea Neagra. Vinurile produse in aceasta regiune sunt recunoscute pentru gustul deosebit, cu arome puternice, si usor acidulat. Printre cele mai cunoscute sortimente se numara Pinot Noir si Pinot Gris, iar cel mai frecventat traseu pe care se pot face degustari este Badische Winzerkeller.

Yarra – Australia
Traditia producerii de vinuri din Australia este destul de recenta, insa Yarra este regiunea care vine tare din urma cu sortimente speciale. In parteneriat cu casele producatoare din Franta, viticultorii din Yarra aduc pe piata o diversitate mare de vinuri spumante. Peisajele superbe completeaza perfect pachetele de vacanta din zona viticola a Australiei.

Valea Loarei – Franta
Valea Loarei este recunoscuta pentru frumusetea sa si pentru vinurile franceze produse aici. Unele dintre multitudinea de castele, manastiri si biserici au fost restaurate si fac parte din diverse domenii viticole, asa ca turistii le pot vizita, dar pot si participa la degustari de vinuri in cele mai elegante decoruri.

Cape Town – Africa de Sud
Cape Town este recunoscut pentru vaile din apropiere, mari producatoare de vinuri de calitate pe continentul african. Climatul unic pentru Africa, cu veri uscate si ierni ploioase, a facut posibila dezvoltarea unei adevarate industrii viticole. Printre cele mai frumoase rute turistice din Africa de Sud se numara: Franschhoek, Wellington si Stellenbosch.

Tie in care dintre aceste regiuni cu podgorii ti-ar placea sa ajungi?

Comments

Exit mobile version