Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

O plimbare de weekend prin centrul orasului Praga, capitala Cehiei, incepand din Old Town Square si continuand printre stradutele de piatra, admirand casutele cu o arhitectura deosebita, bisericile in stil baroc si gotic, turnurile medievale de unde veti avea o imagine de perspectiva a orasului, va ajuta sa va dati seama de ce Praga este numita si Orasul cu 100 de turnuri.

Praga - Republica Ceha

Sunt suficiente doar cateva zile pentru a vizita Praga. Majoritatea locurilor de vizitat din Praga le veti gasi in apropierea centrului vechi, asa ca vor fi usor de parcurs. Veti avea nevoie de 2 zile pentru a va plimba prin Praga si de 1 zi pentru a vizita muzeele. Un oras foarte primitor cu turistii pentru ca in centrul vechi veti vedea multe indicatoare cu locurile pe care le puteti vizita si din loc in loc sunt oameni imbracati in armuri care va ofera informatii turistice.

Locuri de vizitat in Praga

Atmosfera romantica din Praga se datoreaza raului Vltava, dar si aspectului medieval pastrat in centrul vechi al orasului. Trebuie sa va plimbati si in parcurile din Praga, amenajate pe dealuri, de unde veti avea o vedere panoramica a orasului cu numeroasele poduri care trec peste raul Vltava. Cele mai frumoase panorame asupra orasului Praga le puteti admira de la Metronom sau din parcul de la cimitirul Vysehrad.

Locuri de vizitat in Praga

Podul Charles. Impodobit pe o lungime de 516 metri cu statuete in stil baroc.
Centrul Vechi din Praga. Impreuna cu Piata din Centrul Vechi este cel mai vizitat loc al orasului.
Parcul si Cimitirul Vysehrad. Locul de odihna al multor compozitori, artisti, sculptori, scriitori si oameni de stiinta.
Castelul din Praga. Cladire recunoscuta de Cartea Recordurilor drept cea mai vasta incinta fortificata veche din lume.
Parcul Letna. Amplasarea parcului ofera vederi superbe asupra orasului vechi. Aici gasim Metronomul si multe terase cu bere.
Gradina Botanica din Praga. Sera Fata Morgana, Viile din Capela Clara, Gradina japoneza, Gradina turca, Gradina mediteraneana sunt doar cateva obiective din aceasta gradina botanica universitara superba care se intinde pe o suprafata de 50 hectare.
Powder Tower. Turnul Pulberariei sau Poarta Pulberariei este un turn gotic situat in Piata Republicii din Praga.
Ceasul Astronomic. Unul dintre cele mai vechi si mai elaborate orologii care au fost concepute vreodata in lume.
Palatul Lobkowicz. Este singura cladire cu capital privat din complexul Castelului Praga gazduind colectiile si Muzeul Lobkowicz.
Muzeul Comunismului. Este primul muzeu din Praga care se ocupa de sistemul din zona de influenta a fostei Uniuni Sovietice.
Parcul de pe dealul Petrin. Una dintre cele mai intinse intinderi urbane de verdeata si o oaza de serenitate in centrul Pragai.
Muzeul Kafka. Muzeul prezinta viata si opera lui Franz Kafka, expusa in fotografii, manuscripte si jurnale ale operei lui Kafka.
Cartierul evreiesc. Cartierul Evreiesc Josefov din Praga si Muzeul Evreiesc este inconjurat complet de Stare Mesto (Orasul Vechi).
Palatul Schwarzenberg. Este un muzeu amenajat la exterior in stil sgraffito si gazduit de acest palat cu o arhitectura deosebita.

Praga - Casa care danseaza

Informatii si locuri de vizitat din Praga

Trebuie sa incercati: mancarea traditionala ceha, supa de usturoi si berea locala: Budweiser (Budvar originala din Cehia) si Pilsner Urquel. Sa fiti totusi atenti si la preturi, pentru ca, la unele restaurante din centrul vechi va poate costa de doua ori mai mult decat la cele aflate putin mai departe de centrul vechi.

Drumul ce continua de la Podul Charles pana la Castelul din Praga este plin cu restaurante, magazine de bijuterii si numeroase magazine de suveniruri de unde puteti cumpara magneti, papusi Matryoshka, tricouri si multe alte maruntisuri.

Podul Charles din Praga a fost construit incepand cu 1357 in timpul Regelui Charles al IV-lea. Pana in 1841 a fost singurul mijloc prin care se putea trece peste raul Vltava, Praga devenind astfel o importanta ruta comerciala intre Europa de Est si Europa de Vest. Podul face astazi legatura intre centrul vechi si castelul Praga.

Comments