Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Polignano a Mare ne poate aminti de un orasel mic cu cel mai frumos apus de soare si de una dintre cele mai impresionante plaje. Poti gasi aceasta statiune la jumatate de ora de mers cu trenul de Bari, in sudul Italiei. Este o statiune tipic italieneasca, cu un farmec aparte. Oraselul pescaresc se afla pe stancile ascutite de care se izbesc valurile inspumate ale Adriaticii. Centrul vechi este precum platoul de filmare al unui film italienesc romantic. Aici se afla stradute inguste, piete agitate si terase la care se relaxeaza turistii, scari vechi, balcoane cu privelisti si cladiri vintage de poveste. Este un loc de care te cucereste fara sa spuna nici macar doua vorbe.

Polignano a Mare

Polignano a Mare – Un tablou de vacanta

O plimbare pe faleza inalta, la malul marii, este precum o incursiune intr-unul dintre cele mai frumoase vise ale tale. Imagineaza-ti apa albastra cu valuri line, soarele cu lumina calda care se pregateste sa apuna si balcoanele italienesti, cu rufe la uscat, unde ai vrea sa savurezi un pahar de vin parca toata viata. Un peisaj pe care mintea il va picta poate toata viata.

Destinatii turistice in Polignano a Mare

Principala atractie este plaja joasa, pazita de stanci solide in stanga si in dreapta, pe care stau cocotate casele localnicilor. Oare cum ar fi viata daca ai sta aici? Pentru a ajunge la plaja trebuie sa traversezi centrul, podul din piatra absolut impresionant si sa cobori pe scari spre acest locsor minunat. Plaja are un aer special pentru ca este ca o adancitura in inima malului, protejata de stancile marete.

O alta atractie a zonei este restaurantul Grotta Palazzesese, unul dintre restaurantele lumii cu cea mai frumoasa priveliste asupra marii. Inainte de a te gandi sa cinezi aici, trebuie sa stii ca vei plati ori un meniu fix in jur de 100 euro de persoana, ori trei feluri de mancare la alegere de aproximativ aceeasi suma. Ai nevoie de rezervare in prealabil si se ajunge destul de greu la acest restaurant sculptat in piatra, dar privelistea merita.

Comments