Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Situat pe tarmurile a nu mai putin de sase rauri, orasul Podgorica, capitala din Muntenegru, primeste zilnic formele si insemnele unui oras european contemporan. Metropola, sediu administrativ al Muntenegrului, prin noile edificii orasul i se pare unui musafir ca ar fi coborat pentru o clipa pe malurile raurilor Moraca, Ribnica, Zeta, Sitnica, Mareza si Cjevna pentru a se racori.

Podgorica the millennium bridge

Obiective turistice Podgorica

Oaspetilor Podgoricai mai trebuie sa li se spuna ca orasul si-a primit numele actual in 1326, dupa numele muntelui Gorica, care se afla in partea de nord. Numele de Titograd l-a purtat intre 1946 si 1990. Asadar, in doar doua ore de condus, schiatul pe apa poate fi inlocuit cu schiatul pe zapada. In apropiere de oras se afla si lacul Skadar care, alaturi de insorita valea Zetai, face o adevarata gradina a raiului. De inteles ca un asemenea mediu da si un vin de prima calitate si deosebit de tamaduitor, asa cum sunt Vranac si Prokorden, respectiv cunoscuta tuica de struguri lozovaca sau apa vietii, cum i se mai spune.

Cazare hotel in Podgorita

Oaspetele se poate caza confortabil la hotelurile Crna Gora, Podgorica, Ljubovic si Zlatica, precum si la hotelurile particulare mai mici din oras si din apropiere. Ca si centru comercial deschis, Podgorica ofera o mare varietate de marfuri de import, inainte de toate din Italia. Pauzele in shopping se pot umple cu specialitati ale restaurantelor ori cu vizite la una dintre multele galerii de arta, la teatru, muzeu, arhive. In forfota cotidiana, printre cei 150.000 de locuitori ai Capitalei Muntegrului, oaspetele va simti foarte repede ospitalitatea metropolei proeuropene.

Comments