Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Grecia este cea mai frumoasa tara cu iesire la mare si statiunile turistice precum Platamonas sunt numeroase. Poti beneficia de razele soarelui si de istoria antica in acelasi timp. Platamonas este o statiune scaldata de apele Marii Egee, la poalele Muntelui Olimp, lacasul zeilor greci si a muzelor din Pieria. Locatia statiunii denumita in trecut si Herakleion este in sud-estul Greciei la malul Marii Egee, in distrinctul Pieria si este invecinata cu multe alte statiuni de pe riviera Olimpului cu ar fi Paralia Katerini, Olympic Beach, Nei Pori si altele.

Atractii turistice in Platamonas

Printre principalele atractii turistice din Platamonas numaram: Muntele Olimp (muzeul si situl arheologic ofera o imagine de ansamblu asupra Jocurilor Olimpice clasice si asupra Greciei Antice), Parcul National Olimp (este un loc ideal pentru turistii pasionati de drumetii) si nu in ultimul rand Castelul Bizantin Platamonas. Plaja este nisipoasa si spatioasa, iar apa putin adanca, acest lucru permitand turistilor sa se bucure din plin de apa, fie prin practicarea sporturile nautice (inot, wind-surfing, jet-schi, volei pe plaja), fie prin relaxare pe malul marii.

Statiunea se bucura de un climat mediteranean, avand veri insorite si uscate si ierni blande. In perioada estivala, temperaturile sunt intre 18 si 30 grade C. Pentru cei pasionati de ambarcatiuni nautice, statiunea Platamonas ofera posibilitatea doritorilor sa petreaca ore intregi in larg, navigand prin apele putin periculoase ale Marii Egee. Este bine de stiut ca, cel mai apropiat aeroport este Makedonia International Airport, din Thessaloniki, iar distanta pana la acesta este de 70 km.

Comments

Exit mobile version