Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti plajele din Toscana si cele mai frumoase plaje din Italia. In Toscana, coasta dintre Livorno si Piombino este o succesiune de resorturi celebre si plaje bine intretinute, dovada fiind faptul ca multe sunt listate de programul european Blue Flag, iar apropo de Blue Flag si Romania, noi nu avem nici o plaja admisa in programul acesta.

Cele mai frumoase plaje din Italia

Quercianella
Drumul de coasta care paraseste Livorno trece pe langa o zona stancoasa de culoare rozalie. Prima locatie este Quercianella, un orasel superb situat intr-o padure de pini. Quercianella este asezata pe o stanca spalata de o mare foarte curata care permite diverse sporturi subacvatice. Restaurantele servesc meniuri delicioase pregatite pe baza pestilor proaspeti de la pescarii din zona.

Castiglioncello
Castiglioncello este un loc popular pentru vacante, mai ales datorita stancilor rosii de la marginea marii , inconjurate de subtiri paduri de pini. Frumusetea acestui loc a fost mult timp laudata de artisti, scriitori si oameni de cultura.
Castiglioncello este o plaja de top din categoria plaje must see, or do, premiata Blue Flag. In zona este si un muzeu arheologic.

Vada
Vada este o statiune linistita, cunoscuta pentru nisipurile sale fine si albe si pentru apa curata foarte nuna pentru sporturile subactivatice. Vada este listata de Blue Flag. Plaja lunga este delimitata de o padure de pini si pune la dispozitia turistilor plaje private si publice, mai jos am listat numele si telefoanele acestora. Site-ul nu mai era actualizat demult ceea ce ma face sa am cateva dubii. Apele marii sunt aici pline de pesti spre satisfactia pescarilor.

Marina di Cecina
Marina di Cecina este cea mai larga plaja amenajata de pe coasta etrusca. Resorturile de aici sunt echipate pentru toate sporturile marine: inot, windsurf, sailing. Plaja larga si lunga este marginita de mediteraneeana si de o larga padure de pini. La sud de Cecina puteti merge cu bicicleta, puteti calari sau puteti merge la picnic pe plaje pustii.

La Cinquantina
Zona numita La Cinquantina gazduieste Muzeul Arheologic de aici care detine o colectie bogata de pe vremea etruscilor din Volterra si de la cetatile de coasta.

Marina di Bibbona
Marina di Bibbona este o statiune mica, dar apreciata, premiata Blue Flag. Plajele sunt private si aranjate in jurul unui vechi fort din secolul XVIII construit pentru a apara zona de atacurile venite din randul piratilor. Plaja este caracterizata de catre dunele tipice mediteraneene insotite de o splendida padure de pini. Pe langa plajele private aici se gasesc si mai multe plaje publice.

Macchia della Magona
Macchia della Magona este o zona protejata cu o suprafata de 1600 de hectare, intinsa pe dealurile din spatele localitatii Bibbona. In trecut era folosita pentru aprovizionarea cu lemn. Astazi e un loc ideal pentru sporturi si turism: 50 kilometri de alei care pot fi parcurse calare, cu bicicleta sau intr-o simpla plimbare. Animalele care traiesc in acest climat sunt porcii mistreti, caprioarele, vulpile, aricii, etc.

San Vincenzo
San Vincenzo este un oras modern orientat catre turism care are si un port ce poate gazdui peste 100 de ambarcatiuni.

Rimigliano Park
Rimigliano Park se afla de-alungul coastei intre San si to Piombino. Este o oaza naturala caracterizata de dune de nisip acoperite cu vegetatie mediteraneana. In spatele dunelor sunt paduri de stejari si pini. Parcul are zone pentru picnic, alei, zone de odihna, dusuri. De asemenea sunt amenajate locuri speciale pentru a urmari animalele din zona, iar plantele au placute cu explicatii despre speciile din care fac parte. Plaja este publica, cu nisip fin si o apa ideala pentru inot.

Golful Baratti
Golful Baratti se deschide la marginea drumului, cu plaje de nisip, stanci si vegetatie bogata. Se pot practica multe sporturi aici. In zona este o scoala de sailing si un centru de diving.

Comments

Exit mobile version