Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Imagineaza-ti o lume subterana cu decor desprins din scenariul filmului Avatar. Nu este un exercitiu de imaginatie, ci doar unul dintre locurile incredibile pe care natura le-a creat. In nordul Noii Zeelande, sub dealurile regiunii Waitomo, se afla un sistem de pesteri spectaculoase, care se numara si printre principalele destinatii turistice ale tarii. Pesterile din Waitomo s-au format in urma eroziunii reliefului de apele raurilor subterane si se remarca prin grandoarea peisajului subteran, al complexitatii galeriilor si nu in ultimul rand al faunei.

Pesterile din Waitomo

Pesterile Waitomo sunt dovada de necontestat ca Noua Zeelanda este o tara superba, care are numeroase atractii turistice de oferit, atat la suprafata, cat si in subteran. Cea mai simpla modalitatea de a ajunge in Pesterile Waitomo este cu barca, urmand cursul raurilor subterane. Vei fi fascinat din primul moment de aceasta minune a naturii. Pesterile Waitomo au fost incluse in circuitul turistic inca de la inceputul secolului XX, iar de atunci si pana in prezent, numarul turistilor a crescut constant, de la an la an. In plus, intreaga zona ofera numeroase alte obiective turistice care asteapta sa fie descoperite.

Pestera licuricilor din Waitomo

Ceea ce ii atrage ca un magnet pe turisti in Pesterile Waitomo este o specie de insecte care secreta o substanta fosforescenta, creand in intunericul din galerii impresia ca au ajuns printre stele si se pregatesc sa exploreze universul. Aceasta specie de insecte, Arachnocampa luminosa, este similara cu licuricii, dar nu poate fi intalnita decat in Noua Zeelenda. Cert este ca, miciile vietati din subteran ofera un spectacol de lumina si culoare impresionant.

Pestera licuricilor din Waitomo

Fotograful profesionist Shaun Jeffers a reusit sa surprinda jocurile spectaculoase de lumini din Pestera licuricilor din Waitomo. Dupa sesiuni lungi de fotoshooting, Shaun Jeffers a facut public rezultatul muncii sale. Sa fotografiezi licuricii este mai dificil decat atunci cand fotografiezi cerul instelat, iar timpul de expunere si focalizare este mult mai lung. Pentru a realiza fotografiile, Shaun Jeffers si-a petrecut intre 6 si 8 ore zilnic, in apele reci din subteran. Putem spune insa ca a meritat efortul.

Comments