Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

De-a lungul timpului, datorita diverselor zvonuri ce sustin existenta unor activitati paranormale in Padurea Hoia Baciu, acest loc s-a transformat intr-o adevarata destinatie turistica pentru cei curiosi dar si pentru cei ce vor sa infirme aceste zvonuri si sa studieze evenimentele de aici.

Aceasta padure plina de mister ce se numara printre cele mai cunoscute destinatii din Romania se afla la trei kilometri de Cluj, in inima Ardealului si cum pasiti in ea, vi se dezvalui un taram parca rupt din basme, unde pare ca este dificil a face diferenta intre normal si paranormal. Este un loc superb in felul sau, diferit de orice peisaj vazut in Romania pana acum, cu copaci ce au o forma cu totul stranie, surprinzatoare, trunchiurile lor fiind strambe si indoite nefiresc, cu unele coroane indreptandu-se spre sol, nu spre cer. Intreaga vegetatie pare deshidratata, are arsuri si necroze pe tulpini sau frunze fara ca aerul sau evenimentele meteorologice sa le fi afectat.

Desi pana in anii 1950 nici nu se pomenea acest loc de teama ca este blestemat, odata cu Alexandru Sift, un biolog singuratic, au inceput cercetarile serioase ale acestui loc enigmatic unde mai multe persoane sustin ca au zarit OZN-uri, fantome, iele, umbre, persoane cu infatisari ciudate sau au auzit sunete inexplicabile sau chemari.

Intamplari stranii in padurea Baciu

Insusi profesorul Sift a experimentat diverse situatii stranii aici, in care ori era insotit de niste umbre, ori  auzea soapte, vedea siluete ale unor cunoscuti ce apoi se evaporau in aer sau chiar surprindea cu aparatul de fotografiat diverse siluete sau chipuri clare pe care cu ochiul liber nu le percepea.

Alt caz celebru din padurea bantuita Hoia Baciu este cel legat de aparitia unui OZN in anul 1968 cand Emil Branea se afla in padure impreuna cu prietena sa si inca doi amici pentru a se relaxa departe de oras. Brusc locul in care ei stateau a fost survolat in liniste de o nava precum cele ale extraterestrilor. Acesta a reusit sa fotografieze nava, fotografie ce a fost incadrata de catre specialisti ca fiind “cea mai clara imagine a unui OZN fotografiat in Romania si fara indoiala, una dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodata in lume”.

Pe langa aceste cazuri exista inca sute de persoane, ce sustin ca au trait intamplari paranormale odata cu pasirea in acest taram, ce, nici pana in ziua de astazi nu a primit o incadrare intr-un singur subgen al fenomenologiei necunoscutului.

Datorita faptului ca niciunde pe Terra nu mai exista o astfel de locatie care sa reuneasca in mod halucinant toate evenimentele paranormale posibile iar nici macar cei mai sceptici oameni de stiinta nu contesta evenimentele de aici, acest loc ramane sub semnul intrebarii, statut ce-i aduce an de an o multime de turisti ce vor sa experimenteze pe propria piele  existenta unor forte neintelese si necunoscute ale lumii.

Comments

Exit mobile version