Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Inca un oras situat pe lista celor mai frumoase din Romania este Sighisoara. Asezat in fascinanta Transilvanie, acest micut oras are mai multe de aratat decat va puteti imagina, el adapostind o mare bogatie din punct de vedere istoric, insa nu numai!

Ca si alte parti ale Romaniei, Sighisoara actuala a fost locuita de-a lungul anilor de colonisti germani (saxoni-cei care dealtfel au si intemeiat-o), tatari (in urma navalirii lor Sighisoara a fost fortificata fiind construit si zidul actual al cetatii), unguri si romani care s-au luptat si au dus razboaie sangeroase pentru a pastra fiecare, pentru sine aceste meleaguri. In afara de istoria ce dateaza inca din anul 1280 cand orasul pe atunci era numit Castrum Sex, Sighisoara isi atrage an de an turistii si cu ajutorul faptului ca, aici s-a nascut si a stat bine-cunoscutul domnitor Vlad Dracul asteptand momentul prielnic pentru a urca pe tronul Tarii Romanesti.

Peste tot in Sighisoara veti gasi dovezi istorice si o multime de peisaje care, nu de putine ori au servit ca si decor unora dintre cele mai bune filme medievale, fapt ca ar trebui sa fie o confirmare a frumusetii aparte pe care orasul si imprejurimile le are.

Nu ocoliti aceasta destinatie de vacanta din Romania caci cu siguranta veti petrece bine aici atat din punct de vedere al obiectivelor turistice (sa nu uitam ca este totusi printre singurele cetati inca locuite care deasemenea se afla si pe lista patrimoniului mondial UNESCO) cat si din punct de vedere culinar! Si la acest capitol orasul sta foarte bine, restaurantele din Sighisoara asteptandu-si intotdeauna musafirii cu cele mai bune preparate intr-un decor, medieval, asortat perfect cu tot ceea ce veti intalni aici.

Daca sunteti si iubitor de muzica de taverna, blues sau muzica rock categoric trebuie sa ajungeti in Sighisoara in timpul festivalelor Sighisoara Medievala sau Sighisoara Blues Festival.

Sighisoara

Locuri de vizitat in Sighisoara

Interiorul cetatii va intampina cu celebrele Turnuri, fiecare dedicat unei anumite indeletniciri “de pe vremuri”: Turnul cu Ceas (cel mai vechi dintre toate ce dateaza inca din secolul XIV), Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul MacelarilorTurnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor.

Obiective turistice Sighisoara

Continuam lista obiectivelor turistice cu casele memoriale si muzeele Sighisoarei, printre care celebra Casa Vlad Dracul, Casa cronicarului Georgius Krauss, Casa Venetiana, Muzeul de Istorie (care se gaseste in interiorul turnului cu ceas) si Palatul Comitatului (actualmente primaria Sighisoarei).

Casa Vlad Dracul

Bineinteles lacasurile de cult exista si ele in numar destul de mare, si atesta credintele precum si culturile atat de diferite ce au poposit pe aceste meleaguri: Printre cele reprezentative pentru Sighisoara se numara Biserica Manastirii (biserica evanghelica luterana), Biserica Romano-Catolica, Sinagoga, Biserica din Deal si Biserica Ortodoxa Sf. Treime.

Biserica Romano-Catolica

Nu ratati nici Scara Acoperita, Camera de Tortura (Sighisoara avea privilegiul de jurisdictie criminala) sau Poarta Trole caci au multe povesti de spus si multe lucruri interesante de aratat.

Scara Acoperita

Cele mai frumoase obiective turistice Sighisoara

Printre cele mai frumoase locuri in aer liber din Sighisoara sau din apropierea sa, pe unde va puteti plimba si relaxa intre vizitarea principalelor obiective turistice se numara Piata Cetatii, unde se gasesc si o multime de restaurante si magazine de suveniruri, Dracul Danes un centru de echitatie unde puteti invata sa calariti, puteti face drumetii calare, cu trasura sau cu sania trasa de cai, Rezervatia Breite unul dintre cele mai bine conservate habitate de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din Estul Europei si Salina Praid renumita pentru frumusetea sa si pentru conditiile pe care le ofera turistilor.

Catre oricare dintre aceste locatii va veti indrepta, cu siguranta va veti putea bucura de ceva timp petrecut in aer liber, timp in care, fara niciun efort veti continua sa descoperiti si mai multe lucruri despre orasul cetate Sighisoara, un oras micut dar cu foarte multe lucruri de spus.

Piata Cetatii

Comments