Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Sibiul este unul dintre orasele cu care Romania se poate mandri. Putine orase au avut de-a lungul timpului parte de evenimente atat de importante precum Sibiu si deasemenea, putine se pot mandri cu o istorie atat de incarcata. Daca ati decis ca este momentul sa vizitati acest oras, trebuie sa stiti ca el este resedinta de judet, precum si cel mai mare municipiu al judetului cu acelasi nume, Sibiu.

Obiective turistice Sibiu

Nu se ajunge greu indiferent din ce parte a tarii veniti, drumul fiind placut insotit de un peisaj minunat, iar aici cu siguranta aveti ce vedea, unde petrece si unde gusta din licorile dacice. Dupa ce va alegeti unul dintre cele aproximativ 35 de hoteluri si pensiuni ce ofera conditii de la 3 stele in sus, mancati la unul dintre delicioasele restaurante din Sibiu, este timpul sa iesiti la plimbare!

Atractii Sibiu

Locuri de vizitat in Sibiu

Cum Sibiul are deosebit de multe lacasuri de cult, vom aminti doar cateva, pe care va recomandam cu tarie sa le includeti in lista dumneavoastra, ele avand o istorie bogata si o arhitectura incredibila: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica ParohialaCatedrala OrtodoxaBiserica din GroapaCapela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic. Bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita reprezinta doua biserici fortificate ce merita deasemenea atentia dumneavoastra.

Biserica Romano-Catolica

In ceea ce priveste muzeele nu trebuie sa ratati: Muzeul de Istorie Sibiu, Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder, Muzeul Astra, Muzeul de Arme si Trofee de vanatoare si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasa Emil Sigerus. Vizitand aceste muzee veti avea ocazia sa cunoasteti mai bine istoria locului, traditiile si oamenii de aici.

Muzeul Franz Binder

Alte atractii turistice in Sibiu sunt reprezentate de Palatul Brukenthal,  Turnul SfatuluiCasa AlbastraFilarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu, locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute.

Palatul Brukenthal

Cele mai frumoase locuri din Sibiu

Chiar din afara zidurilor orasului plimbarile si distractia incep! Aveti in apropierea Sibiului atractii precum Lacul BaleaOcna Sibiului, splendidul Traseu Transfagarasan si statiunea Paltinis sau Fantanele, locuri deosebite in care puteti poposi fie inainte de a intra in oras, fie la plecare.

Transfagarasan

Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice “la liber” sa le spunem asa, ce alcatuiesc propriu-zis orasul cum ar fi Zidul CetatiiPiata Mare si Piata MicaPasajul Scarilor sau Podul Minciunilor.

Podul Minciunilor

Comments