Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

O multime de obiective turistice Gura Humorului va asteapta in cadrul acestui articol. Situata in regiunea istorica Bucovina de sud, Gura Humorului este una dintre statiunile turistice care strang an de an sute de mii de turisti, datorita faptului ca pe teritoriul orasului se afla celebra Manastire Voronet, monument istoric si religios ce dateaza din anul 1488 dar si datorita pozitionarii orasului ce face din Gura Humorului o importanta statiune climaterica a Romaniei. Daca sunteti in cautarea unei statiuni de acest fel, insa doriti ceva mai mult de la orasul in care va veti petrece vacanta, Gura Humorului poate fi o alegere foarte buna caci pe langa aerul cu proprietati terapeutice va puteti bucura si de o multime de obiective turistice, cele mai importante regasindu-se in lista de mai jos alcatuita de destinatii.info special pentru turistii care doresc sa viziteze Gura Humorului si sa vada tot ce are mai frumos acest oras.

Obiective turistice Gura Humorului

Desi poate parea doar un mic orasel in nordul tarii, Gura Humorului a avut si el parte de cateva evenimente destul de importante pentru istoria tarii inca de pe vremea lui Stefan Cel Mare, de cand exista si primele documente scrise care ii mentioneaza numele. Gura Humorului a fost centrul comandamentului militar austriac, a gazduit o fortareata construita de catre austrieci in timpul ocupatiei si a fost, pe rand, ridicat, tot de catre austrieci, la rangul de targusor, centru administrativ, targ, capitala de district si in fine de oras, urmand ca in cele din urma sa fie recuperat si pastrat de romani. Dupa ce a reintrat in posesia romanilor, orasul a fost supus unor diverse imbunatatiri si amenajari, iar in momentul in care acesta a fost atestat (datorita calitatii aerului ce atragea din ce in ce mai multi turisti) ca fiind “statiune turistica de interes national” a primit o sponsorizare in urma careia s-a transformat in orasul modern si primitor care este astazi.

Gura Humorului obiective turistice

Locuri de vizitat in Gura Humorului

Asa cum spuneam si la inceputul articolului, orasul Gura Humorului adaposteste una dintre cele mai vizitate lacasuri de cult din Romania, Manastirea Voronet dar si Manastirea Humor, care este situata langa oras si care va intampina cu o deosebita frumusete, ea fiind imprejmuita de dealuri impadurite, raul si satul cu acelasi nume.

Manastirea Voronet

In ceea ce priveste partea traditionala a orasului nu puteti merge la Gura Humorului fara a va face timp si pentru Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Portul Popular din zona Gura Humorului, Mestesuguri Traditionale din Gura Humorului, toate trei importante obiective ale orasului din care aveti foarte multe de invatat de la istorie pana la vechea traditie si viata locuitorilor de zi cu zi din trecut.

Muzeul Obiceiurilor Populare

In functie de sezonul in care decideti sa plecati in vacanta Gura Humorului va mai asteapta si cu Parcul de Aventuri Escalada, Partia de schi Soimul, Rezervatia Naturala Piatra Pinului si rezervatia Fanetele Seculare.

Cele mai frumoase obiective turistice Gura Humorului

Bineinteles, atunci cand alegeti statiunea climaterica Gura humorului, in afara de plimbari si descoperirea tuturor secretelor orasului, va ganditi si la relaxare. In aceasta privinta va recomandam Zona de Agrement Arinis unde va asteapta o piscina acoperita “de dimensiuni olimpice” asa cum spun chiar cei ce se ocupa de intreaga zona, o piscina dedicata copiilor si nu mai putin de opt terenuri de sport si un patinoar. 

Toate va stau la dispozitie in vederea distractiei si a relaxarii intr-un peisaj cu totul altfel, iar pentru cei care doresc sa petreaca si mai mult timp in aer liber, in aerul atat de benefic de la Gura Humorului, ei bine Zona de Agrement Arinis, pe malul raului Moldova gasiti si un loc pentru campare, ce dispune de toate utilitatile necesare rulotelor si de ce nu, corturilor.

Pentru a profita de cele mai bune preturi la sejururile de aici va recomandam sa studiati lista agentiilor de turism cu oferte din Romania ce reuneste principalele obiective turistice de recreere din tara, destinatii de vacanta cunoscute si indragite la nivel national si international.

Comments

  1. Ioana
    09/09/2021 11:11
    Reply

    In Gura Humorului am descoperit cele mai frumoase manastiri, drumuri si peisaje din toata Romania! Cine are in plan sa viziteze Gura Humorului, va asigur ca nu va fi dezamagit!