Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cand va aflati intr-o tara ca Franta, totul o sa fie ca o experienta de neuitat. Odata ajunsi in Franta, nu o sa stiti ce sa vizitati, ci cu ce obiective turistice Franta sa incepeti prima data. Echipa noastra de la destinatii.info va ajuta sa aflati cele mai frumoase atractii turistice din Franta prin intermediul unui top 5 locuri de vizitat in Franta. Recomandarea noastra pentru cele mai frumoase locuri de vizitat va va ajuta sa vizitati destinatia potrivita pentru vacanta dumneavoastra in Franta.

Obiective turistice Franta – Locuri de vizitat in Franta

Regiunea Provence
Pe prima pozitie in top locuri de vizitat in Franta ii revine locatiei Provence, unde bautura traditionala “pastis”, care este facuta din anason, si jocul “pétanque”, un joc vechi cu bile, va poate transpune in vremuri demult apuse. De cand a sosit la St. Rémy printesa Caroline de Monaco, regiunea Provence a devenit noua Coasta de Azur. De la Pont du Gard, unde se afla un faimos apeduct roman, inalt de 47 metri si lung de 270 metri, prin care orasul Nimes era alimentat cu apa, puteti gasi unele dintre cele mai bine conservate si vechi ruine romane.

Insula Corsica
Locul 2 in top locuri de vizitat din Franta este ocupat de Insula Corsica. Corsica, un adevarat paradis pentru cei care iubesc natura, numita si “muntii din mare” se poate mandri cu cei mai inalti munti dintre toate insulele mediteraneene. Grecii foloseau pentru insula Corsica denumirea de “Kalliste”, care se traduce “Cea mai frumoasa”.

Valea Dordogne
Locul 3 in top locuri de vizitat in Franta il ocupa Valea Dordogne, regiunea din Aquitane, plina de orase si sate fortificate, castele, muzee si pesteri care contin lucrari de arta peristorica. In Dordogne se afla 10% din castelele Frantei, unele dintre ele fiind fortarete impresionante, precum Carennac si Hautefort.

Orasul Normandia
Locul 4 in top locuri de vizitat din Franta il ocupa istoricul oras Normandia. Daca vrei ceva mai special decat Saint Tropez, atunci iti recomandam Normandia. Drumul de la Paris, cu masina, dureaza maximum patru ore si vei gasi niste locuri minunate. Deauville este locul in care vin conaisseurii in materie de plaje si distractii “aristocratice”, precum ruleta si black jack, hoteluri chic, buticuri de lux si nu numai.

Normandia este orasul in care isi petreceau vacantele actorii francezi si americani in anii 1960 – 1970, oras care si-a pastrat acelasi farmec pana in ziua de azi. Aici se tine si un festival de film, in fiecare an, la inceputul lui septembrie. Daca ajungi in Normandia, musai trebuie sa te plimbi si pe Omaha Beach denumite “plajele debarcarii”.

Riviera Franceza
Locul 5 in top locuri de vizitat in Franta este ocupat de Riviera Franceza. Denumita si Coasta de Azur, Riviera Franceza este un loc unde orice turist din europa ar trebui sa il bifeze in lista destinatiilor de vizitat, fie si doar pentru celebritatea acestuia, printre putinele destinatii exotice din Europa Continentala cu nu mai putin de 150 de plaje private.

Majoritatea statiunilor si a localitatilor oferind astfel turistilor imagini unice, cu versanti abrupti pe de-o parte, pe coastele carora localnicii si-au ridicat vilele, si intinderi de ape de cealalta parte, unde valurile intalnesc barcile pescarilor, yachturile si navele de croaziera.

Comments

Exit mobile version