Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cu totii stim prezentarea standard a unui oras: obiectivele turistice, activitatile pe care le poti desfasura acolo, mancarea din Deva, cultura si oamenii. De data aceasta, pe langa prezentarea orasului ca atractie turistica, vreau sa calatorim impreuna intr-o alta lume, mai putin promovata a Romaniei, unde magia prinde culoare si viata.

Cetatea medievala a Devei

Locuri de vizitat in Deva

Cea mai mare atractie a orasului este desigur cetatea medievala a Devei, construita la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetatii, un con vulcanic, si avand o altitudine de 378 m, inaltime la care se poate ajunge cu telecabina. Privelistea de sus este nemaipomenita, iar ruinele cetatii Devei va vor transpune intr-o alta epoca.

Castelul Corvinilor din Deva

Cele mai frumoase locuri din Deva

Ca atractii turistice se regasesc, de asemena, si Statuia lui Decebal din Parcul Cetatii, Fantana Muzicala, Castelul Magna Curia sau Statuia lui Mihai Eminescu. Astfel de orase nu trebuie eliminate nicidecum din lista de optiuni, cand veti alege noua destinatie. Sa stiti ca sunteti asteptati in acest mic paradis de fiecare data cand va decideti sa evadati din rutina saptamanala!

Comments