Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cu totii stim prezentarea standard a unui oras: obiective turistice Deva, activitatile pe care le poti desfasura acolo, mancarea din Deva, cultura si oamenii. De data aceasta, pe langa prezentarea orasului ca atractie turistica, vreau sa calatorim impreuna intr-o alta lume, mai putin promovata a Romaniei, unde magia prinde culoare si viata.

Obiective turistice Deva - Cetatea medievala a Devei

Locuri de vizitat in Deva

Cea mai mare atractie a orasului este desigur cetatea medievala a Devei, construita la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetatii, un con vulcanic, si avand o altitudine de 378 m, inaltime la care se poate ajunge cu telecabina. Privelistea de sus este nemaipomenita, iar ruinele cetatii Devei va vor transpune intr-o alta epoca.

Obiective turistice Deva - Castelul Corvinilor din Deva

Cele mai frumoase locuri din Deva

Castelul Corvinilor, cunoscut si sub numele de Castelul Huniazilor, construit de Iancu de Hunedoara in sec. XV, este probabil cel mai frumos castel din Romania, fiind inclus de mai multe ori in topul constructiilor de acest gen din Europa. Nu are faima Castelului Bran, desi ca si acesta este legat de numele lui Vlad Tepes, prin intemnitarea sa aici pentru o scurta perioada.

Accesul la castel se face pe un pod de lemn solid, care va permite sa aveti o buna perspectiva asupra locului. Din pacate acesta, specific unui oras siderurgic, nu este unul care sa puna in valoare minunatul Castel al Huniazilor, care este acum, o imbinare de a stilurilor romanic si gotic.

Este de notorietate controversa privind originea romana sau maghiara a Corvinestilor. De altfel o mare parte a turistilor erau maghiari, locul avand si pentru ei o semnificatie importanta. Castelul Corvinilor ramane un obiectiv pe care nu trebuie sa-l ratezi, indiferent daca esti sau nu un iubitor al istoriei si al castelelor. Iti recomandam sa integrezi vizita sa intr-un circuit mai amplu in zona.

Ca atractii turistice se regasesc, de asemena, si Statuia lui Decebal din Parcul Cetatii, Fantana Muzicala, Castelul Magna Curia sau Statuia lui Mihai Eminescu. Astfel de orase nu trebuie eliminate nicidecum din lista de optiuni, cand veti alege noua destinatie. Sa stiti ca sunteti asteptati in acest mic paradis de fiecare data cand va decideti sa evadati din rutina saptamanala!

Comments