Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti cele mai frumoase obiective turistice Craiova! Fiind mentionata in istorie inca din anul 400 I Hr, Craiova nu este exact ceea ce s-ar putea numi un oras turistic, insa are si ea o multime de povesti si mituri de spus celor ce doresc sa stie mai multe si despre acest oras, resedinta a judetului Dolj, numita deasemenea si „Capitala Olteniei” datorita importantei sale in regiune. Asupra denumirii sale oficiale, insa, plutesc anumite controverse si legende, fiecare dintre ele sustinute si totodata infirmate de catre diverse cronici, in asa fel incat originea numelui sa ramana in ambiguitate, singura certitudine fiind aceea ca numele isi are radacinile in cuvantul slav kralj ce insemana crai.

Desi exista cu mult inainte, abia incepand cu secoll al II lea Craiova incepe sa joace un rol important in istorie, incepand prin a fi un simplu castru al romanilor si continuand sa prospere pana ce a devenit un important targ favorizat de pozitia geografica, apoi un oras in adevaratul sens al cuvantului, resedinta al multor boieri, in special al Craiovestilor din randul carei familii au fost incoronati mai multi domnitori precum Matei Basarab, Constantin Serban, Neagoe Basarab, Serban Cantacuzino sau Constantin Brancoveanu. Continuand sa infloreasca neincetat, Craiova a fost principal centru politic, militar si comercial al Olteniei, aici avand loc multiple evenimente ce au decis soarta intregii tari si a poporului sau, ea fiind pentru o perioada chiar si capitala a Tarii Romanesti, in locul Bucurestiului ce, din cauza razboiului ajunsese sa fie disputat intre turci si rusi.

Locuri de vizitat in Craiova

Cum inca exista importante dovezi ale tuturor evenimentelor petrecute in acest oras istorc, este un loc in care puteti petrece un sejur interesant in orice anotimp, vizitand principalele monumente, casei si palate boieresti precum si constructiile laice care au supravietuit anilor si tuturor schimbarilor si care, va pot oricand dezvalui importante informatii culturale si istorice. Odata ajunsi aici ar trebui sa va opriti intr-unul dintre acele restaurante Craiovene cu specific romanesc, sa gustati cateva bucate traditionale oltenesti si abia apoi sa porniti la plimbare pentru a descoperi orasul, in tihna.

Obiective turistice Craiova

Primele pe lista obiectivelor turistice din Craiova, sunt lacasele de cult, ce, ca in orice oras important al Romaniei, abunda, insa au o frumusete aparte incat sa nu fie ocolite nici macar de cei mai putin credinciosi. Dintre bisericile Craiovei va trebui sa vizitati Catedrala Maicii Domnului, Manastirea Cosuna-Bucovatul Vechi, Biserica Jitianu, Biserica Tuturor Sfintilor si Catedrala Sf. Dumitu ce este deasemenea si protectorul orasului.

Asa cum mentionasem mai sus, craiovenii detin inca si o multime de constructii laice, cea mai veche datand din 1699 si fiind Casa Baniei, alaturi de care se mai pot enumera Fantana Jianului, Fantana Popova, Palatul Jean Mihail si Palatul Vorvorezilor si ele avand o deosebita semnificatie istorica.

Muzeele, adapostul a sute de dovezi istorice privind etnografia, arta si istoria Craiovei, nu lipsesc, Muzeul Olteniei, Muzeul de Arta si Muzeul Mitre Arambasa reprezentand doua dintre cele mai importante atractii ale orasului.

In privinta institutiilor culturale Teatrul National, Teatrul de Papusi sau Filarmonica, sunt locatii cheie in care puteti petrece o dupa-amiaza sau seara frumoasa, fie vizionand o piesa buna, fie ascultand un concert de calitate.

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Craiova

Cum nicio vizita intr-un oras necunoscut nu se poate incheia fara a cunoaste si frumusetile sale naturale, parcurile, gradinile sau rezervatiile. In Craiova va puteti plimba prin Parcul Romanescu ce contine si o gradina zoo, un teatru de vara si un hipodrom, Gradina Botanica sau Terasa Jiului o padure amenajata ca parc aflata pe malul raului cu acelasi nume.

Comments

Exit mobile version