Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Constanta, cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul Romaniei (657 IHr), cunoscut si sub denumirea de Tomis are o istorie lunga si agitata, fiind de-a lungul anilor colonie greaca, cucerire romanilor, a otomanilor, din nou a romanilor si reprezentand, dat fiindca este un oras cu iesire la mare, un important nod economic al Europei Centrale si de Est. Numele sau vine de la Constantina, sora imparatului Constantin cel Mare, cel ce a preluat orasul de la colonistii greci in jurul anului 71 IHr.

In ziua de astazi, Constanta ajutata dintotdeauna economic de portul pe care il detine, nu numai ca este unul dintre orasele cu cel mai ridicat standard de viata din Romania dar este si o importanta destinatie de vacanta la mare pentru cei ce nu vor doar sa faca doar plaja ci si sa se plimbe, si sa aiba la dispozitie obiective culturale si de ce nu, sa guste din specialitati culinare unice, care numai intr-unul dintre restaurantele din Constanta se pot gasi.

Orasul este cu atat mai fascinant cu cat pe langa port, plaja si obiective turistice unice, aici se imbina o multime de culturi convietuind in pace si armonie. Pe teritoriul Constantei si nu numai, veti intalni romani, turci, tatari, greci care, in decursul anilor au format o comunitate multi culturala fascinanta cu care isi intampina an de an miile de turisti veniti din toate colturile lumii.

Locuri de vizitat in Constanta

Incepand cu lacasurile de cult, acestea sunt foarte multe pe teritoriul orasului Constanta si deasemenea foarte variate, datorita culturilor reunite aici. In ceea ce priveste bisericile, trebuie sa vizitati neaparat cel putin una apartinand fiecarei culturi din Constanta, cum ar fi Biserica Greceasca Metamorphosis, Biserica Romano Catolica Sfantul Anton, Templul Evreiesc, Catedrala Ortodoxa Sfintii Petru si Pavel, Geamia Turceasca Hunchiar si Moscheea Carol I.

Evident, orasul nu duce lipsa nici de muzee din care puteti afla mai multe despre istoria orasului iar la acest capitol enumeram Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul de Sculptura Ion Jalea, Muzeul de Arta Populara si in mod special Muzeul Marinei Romane, ce detine marturii ale evolutiei marine pe teritoriul Romaniei fiind probabil cea mai importanta institutie de gen din tara.

In ceea ce priveste monumentele si cladirile istorice, in numar mare si ele, incepem cu Cazinoul din Constanta, veci de peste 130 de ani ce reprezinta fara doar si poate o emblema a orasului. Plimbandu-va pe stradutele Constantei veti mai remarca Farul Genovez, Statuia lui Mihai Eminescu, Statuia lui Ovidiu, celebrul poet latin ce si-a petrecut ultimii ani aici in exil, Vila Sutu, Monumentul Victoriei, Casa cu Lei, Casa Alleon, Tribunalul si nu numai.

Cele mai frumoase obiective turistice Constanta

Am lasat la urma Portul Tomis caci despre el sunt multe de spus, avand in vedere ca este una dintre locatiile celebre ale Constantei. Cea mai mare parte a portului, acolo unde sunt trase navele mari sau acolo unde se repara sau construiesc, nu este deschisa turistilor datorita pericolelor de accidentare, insa ea poate fi admirata de pe faleza, loc unic ce ofera o superba panorama in special seara la apus, imposibil de vazut daca v-ati afla in imediata apropiere a vapoarelor din port. Partea turistica a portului, locul in care accesul este permis oricui, incepe cu un mic golf unde puteti admira yachturi luxoase si ambarcatiuni cu vele de tot felul si continua pe malul apei pe langa terase si restaurante pana pe celebra Plaja Modern. Daca aveti noroc, in timpul verii s-ar putea sa zariti in zona portului grupuri de delfini ce se apropie destul de mult de mal, pana la fantana arteziana aflata in apa.

Si pentru ca este un oras situat la mare, din Constanta nu pot lipsi nici atractiile turistice distractive, sa le numim asa, precum Parcul Gravity dedicat sporturilor extreme, AcvariulDelfinariul singurul loc din tara unde se poate inota alaturi de delfini, Microrezervatia Naturala AcvaticaPlanetariul.

Comments

Exit mobile version