Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Orasul Cluj Napoca este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, datorita bogatiei sale, care consta in numeroase atractii de vizitat si obiective turistice Cluj Napoca. Fosta capitala istorica a Transilvaniei, Cluj Napoca este unul dintre orasele cele mai mari din Romania si, asa cum era de asteptat si unul dintre cele mai frumoase, datorita bogatiei sale, ce consta in numeroase atractii si obiective turistice Cluj Napoca. Inca de la prima atestare in anii 107-108 Clujul, intai aflat la stadiul de mica si insignifianta cetate, s-a dezvoltat si a prosperat din punct de vedere economic si demografic pana ce a ajuns sa fie, in secolul al XV lea o cetate impunatoare, recunoscuta si respectata la nivel european.

Bineinteles, din Cluj nu au lipsit nici evenimentele istorice marcante, atat bune cat si rele, cum ar fi ridicarea aici a unei tipografii (prima din intreg tinutul), a unei fabrici de hartie si a uneia de bere dar si uciderea credinciosului ostas al lui Mihai Viteazul, Baba Novac, gazduirea lui Mihai Voda inainte de a fi asasinat, cucerirea teritoriului de catre otomani, iar apoi de catre austrieci si unguri. Abia dupa primul razboi mondial Cluj si de altfel intreaga Transilvanie, urmau sa fie reintegrate in Regatul Romaniei, insa chiar si facand parte din tara noastra, problemele nu s-au terminat, orasul si regunile adiacente formand un important centru revolutionar, in ciuda faptului ca statutul sau inalt, sustinea contradictoriu. O multime de miscari revolutionare de mai mare sau mai mica dimensune au loc, urmand apoi ca intreg teritoriul sa fie “curatat” de evreii ce locuiau aici, in timpul guvernului horthyst (1944) si suferind o multime de schimbari controversate, datorate in prima faza guvernului comunist instaurat iar apoi primarului Gheorghe Funar, lucrurile indreptandu-se din nou catre armonie si prosperitate odata cu mandatul la primarie al lui Emil Boc.

Daca aveti planuri sa vizitati aceste meleaguri si sa pasiti in locuri cu o mare incarcatura istorica si culturala, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de o vacanta de cateva zile bune, astfel incat sa nu ratati niciun obiectiv si nici sa nu le vizitati in graba. Documentati-va inca dinainte de plecare in legatura cu cele mai bune restaurante din Cluj, asigurati-va ca aveti o cazare acesibila, pe gustul dumneavoastra si porniti in aventura de a va cunoaste in amanunt propria tara, caci are cu ce se lauda, iar daca sunteti iubitori ai istoriei cu siguranta, vacanta se va dovedi a fi una deosebita.

Locuri de vizitat in Cluj Napoca

In ceea ce priveste obiectivele, dupa cum spuneam, ele nu sunt deloc putine mai ales avand in vedere si spatiul vast pe care se intinde orasul. Incepand cu lacasele de cult, in Cluj aveti de vazut Episcopia Evanghelica Luterana, Catedrala Schimbarea la Fata, Episcopia Ardealului si Mitropilia Clujului, precum si o serie de biserici dintre care amintim Biserica Sf. Mihail, Sinagoga Neologa, Biserica Fransciscana, Biserica Reformata, Biserica Greco-Catolica si nu numai.

Muzeele se gasesc si ele in numar mare si in functie de pasiunile si curiozitatile pe care le aveti, puteti vizita Muzeul de Arta, Muzeul National de Istorie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Muzeul de Speologie, singurul muzeu din tara dedicat savantului Emil Racovita.

Fiind un oras cultural locuit o buna perioada de catre nobili nu se putea ca din Cluj sa lipseasca monumentele si cladirile semnificative, in acest sens cum ar fi Monumentul Matia CorvinTeatrul National, Opera Romana, Turnul Pompierilor, Bastionul Croitorilor, Palatul Banffy si o multime de palate dintre care Palatul Szeki, Palatul Berde, Palatul Josika, Palatul Wass, Palatul Babos si multe altele.

Tot in categoria locuri de vizitat, includem si o lista cu cele mai atractive festivaluri gazduite de Cluj, care va pot completa vacanta cu ceva distractie, indiferent de varsta. Printre festivalurile recomandate de noi se numara Comedy Cluj, Festivalul International de Chitara, Festivalul Mozart, Transilvania Jazz Festival, Electric Castle, Festivalul Peninsula, Festivalul Luminii.

Cele mai frumoase obiective turistice Cluj Napoca

Din categoria lucrurilor frumoase nu pot lipsi bineinteles parcurile, precum si gradinile ce inconjoara palatele ce intotdeauna sunt ingrijite si pline cu flori. Dintre toate insa, se remarca Parcul de Sculpturi Monumentale din Fan unic in Romania si probabil in lume. 

Si pentru ca tot am amintit de peisaje frumoase, dupa Parcul Sculpturilor, poate unul dintre cele mai vizitate locuri este Cimitirul Hajongard, cel mai vechi cimitir din Cluj. Are o suprafata impresionanta de 14 hectare si pe langa aleile verzi, linistite, detine o multime de cripte si pietre de mormant impresionante, unele datand chiar inca din anul 1599.

Comments

Exit mobile version